Gull smakte ekstra godt etter 42-21! – Kolstad

Gull smakte ekstra godt etter 42-21!

For en oppreisning etter fadesen mot Fjellhammer. For en gylden måte å feire seriegull på. 42-21 over Halden begeistret supporterne, varmet trenere og beroliget alle støttespillerne.

JA, vi elsker slike bilder…

I åpningsminuttene bommet vi riktignok på et par kontringer, men så var det nesten helt slutt på bomskuddene. Til pauseledelse 21-8(!) hadde jeg notert bare syv bomskudd, en uttellingsprosent på 75. Fantastisk. 
I andre enden av banen stengte og låste Torbjørn, og kastet nøkkelen! Halden-spillerne var sjanseløse. Da Torbjørn overlot keeperjobben til Lars, sto han med en redningsprosent på 67. Fenomenalt! 
Jeg vet ikke hvordan det er med nattesøvnen til Truls Erik Grøtta, REMA 1000-ligaens toppscorer. Men jeg har en mistanke om at «Torbjørn Bergerud» kan være delaktig i mulig søvnløshet. 14 skudd noterte jeg; to av dem resulterte i scoring. Det var også flere hos bortelaget som følte at målvakten vår var den uovervinnelige.

Torbjørn Bergerud – den (nesten) uovervinnelige

– Jeg har følelsen av at jeg plasserte meg veldig bra i mål på nesten alle skudd. Derfor kunne det kanskje se ut som om det ble mange lette redninger, sa skuddstopper i særklasse og la til: – Jeg merket at i kveld var alle skikkelig på. Det var godt å kunne rette opp inntrykket fra Fjellhammer-kampen og vise oss fra en mye bedre side.

Og det gjorde de virkelig, mange av de rødkledte gullguttene. Det smalt i noen taklinger, som ikke kom på etterskudd – vi pådro oss ingen utvisninger. I både kontringer og etablert angrep var våre gullgutter effektivt nøyaktige. De vartet opp med smittende håndball-underholdning. 

Lagkaptein Sigvaldi var kanskje den mest størst opptur (til vanlig nivå…). Én bom, åtte treff, og alle tre 7metere der de skulle havne, i nettmaskene bak Halden-målvaktene. Ryggen til Gabriel holdt, takk og pris, slik at han kunne plage sine tidligere lagkamerater skikkelig. Aksel viste at han fortsatt har et lager av treffsikre knallperler. På streken holder det ikke å rive drakten av Magnus (Gullerud); han scorer likefullt. Og så er jeg temmelig sikker på at landslagssjef Jonas Wille når han så denne kampen ikke blir mindre interessert i å teste ut Lyse. Simen var nok en gang lysende god!

Smilende fornøyde Simen og Aksel med gullmedaljene rundt halsen.

Hva sa en håndfull av seriemesterne med gullmedaljene rundt halsen og gullhatter på hodet?

«Det smakte godt. Vi var veldig revansjesugne etter den skuffende kampen mot Fjellhammer. I dag var vi som vi skal være, bra både offensivt og defensivt; og så var Torbjørn selvsagt veldig god.» (Magnus Gullerud)

«Forrige kamp-prestasjon var ikke god nok. I kveld viste vi profesjonalitet; viktig å vise form før sluttspillet. Vi skal gå på banen for å vinne hver eneste kamp.» (Janus Smarason)

«Dette var gøy. Alt gikk på skinner liksom. Det smakte godt med revansje etter Fjellhammer-kampen.» (Simen Lyse)

«Alle var til stede i dag – til forskjell fra mot Fjellhammer. Det ville vært trist å skulle ha mottatt gullmedaljer etter tapet for en uke siden. Nå kunne vi mottatt gullet med en god følelse; veldig, veldig gøy.» (Sigvaldi Gudjonsson – nå seriemester i tre klubber; Elverum, polske Kielce og Kolstad.)

«Det gikk bra med ryggen; smertestillende og adrenalin gjorde sitt. Adrenalin på boks kunne kanskje vært noe… Jeg kjente at jeg var veldig spillesugen. I dag viste vi hva vi er laget av. Kolstad Arena skal være den verste hallen å være bortelag i.» (Gabriel Setterblom)

Og hva mente Stian Gomo, treneren som har vært med dette Kolstad-laget lenger enn noen: «I dag er jeg ganske stolt. Vi leverte til de grader og viste at vi er et bra håndball-lag. Slike prestasjoner gir selvsagt også selvtillit.»

Den selvtilliten er i første omgang god å ha med seg til søndagens serieavslutning i Elverum – og etter påske, til sluttspillet.

PS!
Et par tre faktiske forhold i bakkant av sesongens siste seriekamp på hjemmebane: Vi har bare én gang vunnet så stort; 40-16 over Nøtterøy forrige sesong. Vi har bare fem ganger scoret 40 mål eller mer – aller mest mot Halden(!) forrige sesong (44). Og vi har bare tre ganger inklusive kveldens kamp sluppet inn så lite som åtte mål i første omgang

KAMPFAKTA
KOLSTAD – Halden 42-21 (21-8)
REMA 1000-ligaen
Kolstad Arena
Tilskuere: 1623              
 KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 8(3), Elias Thome 1, Gabriel Setterblom 4, Janus Smarason 4, Magnus Langeland 2, Simen Lyse 5, Adrian Aalberg 2, Sander Rønning 2, Magnus Gullerud 5, Vetle Eck Aga, Simon Kvam, Martin Kærgaard 2, Aksel Hald 4, Eskil Dahl Reitan 3. Halden sin toppscorer: Morten Bøe Linder 4
Utvisninger; Kolstad: ingen – Halden: 1 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndbal
FOTO: Robert Magnussen