– Får nok en litt annen mottagelse – Kolstad

– Får nok en litt annen mottagelse

Sigvaldi Gudsjonsson har to sesonger bak seg i Elverum, én av dem som lagkaptein. Søndag blir første gang i eliteseriekamp i Terningen Arena som en del av bortelaget. Hvordan mottagelse tror han elverumsupporterne (Taigan) kommer til å gi ham?

Fra dagens trening – ballen er alltid med Sigvaldi…

– Det har alltid vært koselig å spille i Terningen Arena; mye folk og god stemning. Nå forstår jeg det slik at det blir nesten utsolgt på søndag. For min del kan jeg nok vente meg en litt annen mottagelse enn de to sesongene jeg spilte i Elverum-drakt. Men ok, det er en del av håndballen, smiler Sigvaldi. 

Og hva tror Vilde Kverneng Stensåsen, nestleder i Taigan, Sigvaldi har i vente?

– Det er jeg faktisk litt spent på. Det var nok en del av elverumsupporterne som ble overrasket da Sigvaldi gikk til Kolstad. Noen vil sannsynligvis ikke applaudere veldig høyt når han blir presentert, mens andre igjen nok vil huske Sigvaldi som den store spilleren han var i Elverum, og fortsatt er. Sigvaldi vil alltid være en del av Elverum-historien; det er det ingen tvil om.

Taigan-NK Vilde kan fortelle om et forventet utsolgt (2500 tilskuere) Terningen Arena på søndag. Alle sitteplassene er solgt. Stemningen i Elverum er god, selv om det altså denne sesongen ble nedrykk fra gull- til sølv-plass:

– Vi ser frem mot sluttspillet. Det er det som er viktigst. Serien er avgjort, men kampen på søndag er viktig som en pekepinn foran sluttspillet.

Sigvaldi er enig:

– Det er alltid godt å prestere også med tanke på neste kamp. Nå gjelder det for oss å spille en god kamp mot Elverum og ta med oss det inn i sluttspillet.

Slik ønsker vi å se Sigvaldi mange ganger på søndag; flyvende inn over motstanderfeltet for så å sende ballen i mål som avslutning på en lynrask kontring. (FOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

– Vi har møtt Elverum to ganger – seriekamp i Trondheim og NM-finale i Arendal – og vunnet dem begge. Hva kreves først og fremst for å kunne slå Elverum en tredje gang?

– Vi må spille ekstremt godt i forsvar slik at vi også kan få kjørt mange kontringer. Vi må sørge for å stykke opp flyten i Elverums angrepsspill hvor Tobias Grøndal er nøkkelspilleren. Og så er vi forberedt på at de kommer med syv mot seks-spill, slik de også gjorde i NM-finalen. 

Fra dagens trening: Oppvarming med fotball – men Sigvaldi har som alltid likevel med seg håndballen…


– Elverum er vår hovedkonkurrent. Å slå dem, gir ekstra mye selvtillit. På søndag ønsker vi å spille håndball på høyt nivå – som også kreves for vinne mot Elverum, sier lagkaptein Sigvaldi. I NM-finalen for en drøy måned siden var han vår toppscorer med åtte mål på ni skudd…

PS!
Søndagens toppoppgjør har avkast klokken 18:15. Kampen vises i TV2 sport 1.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball