Sterk moral – ny seier over Elverum – Kolstad

Sterk moral – ny seier over Elverum


Sett av lørdagsettermiddagen 15. april. Da starter vi sluttspillet som vi håper skal ende i en plass i neste sesongs Champions League. Motstander i sluttspillkvartfinalen blir Halden. I sesongavslutningen i REMA 1000-ligaen i kveld tok vi vår tredje av tre mulige mot Elverum; Kolstad 3 – Elverum 0. Grattis gutter!

Det handlet, som alltid, om å vinne. Men i Terningen Arena mot Elverum i kveld var det også prestisje inn i bildet og om å skaffe seg ytterligere påfyll av selvtillit foran det veldig viktige sluttspillet. Vi kan koste på oss å si «bestått» i alle de tre «sjangrene».

Og bare for ikke å glemme en annen detalj; kveldens seier var vår første serieseier over Elverum på bortebane. Dermed har vi strøket en negativ statistikk med hensyn til serieseier på bortebane. Nærbø og ØIF Arendal var de to ferskeste «statistikk-strykerne».Så skal vi også ta med at åtte poengs forsprang til Elverum, det er det bare sølvlaget som har gjort bedre – tok gull med ni poengs forsprang både forrige sesong og 2016/17-sesongen.

I kveld skulle vi vinne og skaffe oss en godfølelse foran sluttspillet. Det var så utvilsomt også Elverum. Som playmaker Tobias Grøndahl sa til TV2 før kampen: «Vi er ut etter å skaffe oss en godfølelse, vise oss selv at vi kan slå Kolstad i sluttspillet.»

Det manglet ikke på tælen hos hjemmelaget, selv om Grøndahl lyktes mindre enn til vanlig. Å avvæpne Elverums angrepsdirigent var én av de klareste oppgavene for våre gutter. 
Oppgaven ble løst!
Grøndahl ble kneblet ned til to spillemål på åtte forsøk. Og som om ikke det var nok, så kom Lars inn på hjemmelagets (les: Grøndahls) fjerde syvmeter – og reddet den. Da hadde Torbjørn avvæpnet den ene etter den andre av hjemmelagets gutter. Spesielt etter pause vant Torbjørn duellen mot landslagskollega Emil Imsgard, og det med klar margin.

Torbjørn er nevnt. Av utespillerne var Janus og Sigvaldi tett på strålende, vil jeg si. Janus strødde «godteri-pasninger» rundt seg i tillegg til å score på syv av sine åtte skudd. Sigvaldi startet med tre treffere, bommet på en syvmeter, men hentet seg flott inn – fem skudd, fem mål, to av dem fra straffemerket.

Så synes jeg absolutt det er grunn til å gi honnør for gjennombrudds-Gabriel og for at han klarte å holde seg i skinnet etter at han fikk to utvisninger før pause. Simen Lyse var også skikkelig på, ga elverumsforsvarerne masse å passe på selv om han ikke traff like godt med sine skudd.

I første omgang var det jevnt og intenst. Vi var ikke i ledelsen før omgangen nesten var halvspilt, og til pause var Elverum ett foran.

– Vi var litt på hælene i 1. omgangen. I pausen fikk vi snakket godt sammen og ble enige om de tingene vi burde løse. Det vi presterte den siste halvtimen var bra. Kampmoralen vil jeg si er det vi kan være mest fornøyde med, sa Stian Gomo. 

På spillermøte tidlig i uka gikk spillere og trenere gjennom mulige kvartfinale-motstandere i sluttspillet. 

– Det var enighet om at dersom vi fikk en tabell som vi nå altså fikk, så skulle vi velge Halden, fortalte Stian før troppen startet på bussturen hjem til Trondheim.

PS!
Første kamp i kvartfinalen mot Halden spilles i Kolstad Arena lørdag 15. april med avkast klokken 16.

PS2!
De tre øvrige kampene: Elverum – Fjellhammer, Runar – Kristiansand og Drammen – Nærbø.

FAKTA

Elverum – KOLSTAD 27-30 (16-15)
REMA 1000-ligaen
Terningen Arena: Utsolgt (ca. 2500)                                                                                        
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 8(2), Elias Thome, Gabriel Setterblom 5, Janus Smarason 7, Eskil Dahl Reitan, Magnus Langeland 1, Simen Lyse 6, Adrian Aalberg 2, Sander Rønning, Magnus Gullerud 1, Vetle Eck Aga, Martin Kærgaard, Simon Kvam, Aksel Hald.
Toppscorer Elverum: Tobias Grøndahl 5(3)
Utvisninger: Elverum: 5 x 2 min. – Kolstad: 5 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
ARKIVFOTO: Anders Bergheim