Come back-kid Henning – Kolstad

Come back-kid Henning

Helt siden 27. november har Henning Limstrands treningsarena vært i styrkerommet og ikke på håndballbanen. Når lagkompisene har løpt ut til kamp i Kolstad Arena, har Henning satt seg på tribunen på tilskuerplass. Nå er det ikke lenge til sceneskifte. 

Nå er det ikke lenge før Henning slår følge med Magnus og Torbjørn – i kamp.

Det nærmer seg comeback, og det kan forhåpentligvis skje allerede når sluttspillet starter like etter påske. 10. mars fikk han nemlig beskjed om at stressbruddet nederst i leggen på satsbeinet var grodd. I forhold til beskjeden han fikk etter undersøkelser i slutten av november, var dette nyheter forskjellig som dag og natt:

– Jeg hadde gått en stund med vondt i leggen, ikke tatt det så alvorlig. Men så ble det ikke bra. Etter cupkampen mot Drammen den 27. november ble leggen undersøkt, og det var dårlig nytt. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte regne med minst 12 ukers opptrening, uten håndball. Det var ekstra frustrerende fordi jeg følte at jeg var på gang. Jeg bestemte meg fort for at jeg skulle tilbake og det i en utgave bedre enn jeg noensinne har vært.

Forsiktig tilbaketur til håndballtrening er startet ...

– Henning har alltid vært pliktoppfyllende, har tatt ansvar for egen utvikling, for øvrig som alle spillerne i Kolstad. Nå har han en lang periode bak seg med mye generell styrketrening på overkropp og armer, først i det siste også på beina. Han har lagt på seg fem kilo muskelmasse, og det liker vi. På den måten er han i pluss. Spesielt i en skadesituasjon er det viktig at man ikke taper muskelmasse, det blir en slags dobbelt minus-situasjon. Henning har gjort jobben sin og er forsiktig tilbake i håndballtrening, og da gjenstår det «bare» å prestere på banen også, sier fysisk trener Ole Martin Viken.

Ole Martin og Harald Markussen er de to som har fulgt opp Henning tettest og satt opp den forsiktige opptrappingsplanen han har fulgt:

– Det har selvsagt vært både opp- og nedturer, gode stunder og ikke fullt så gode. Etter at jeg fikk brudd grodd-beskjeden har jeg nå vært på noen få halltreninger. De fem kiloene med muskler jeg har trent på meg, gjør at jeg nå er rundt 114 kilo. Ideell matchvekt er ca. 108. Forskjellen stresser jeg ikke på; jeg kommer ned dit når jeg har fått trent en del mer håndball.

Spiller nummer 11 – snart tilbake på banen. (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

Henning fikk med seg ni seriekamper før bruddskaden ble registrert, har stått over 13 kamper og i tillegg de to siste – og morsomste – cupkampene (semifinale og finalen). Siden skaden ble dokumentert og omfanget av opptreningsperiode antydet, har Henning hatt et bilde av come back. Det har han hatt anledning til å se for seg så ofte han har ønsket. Come back-bildet finnes som bakgrunnsbilde på mobiltelefonen. Hva bildet viser, det ønsker han å holde for seg selv. Men når det er klart for sluttspill – og det blir forhåpentligvis med mange Kolstad-kamper, ja, da håper jeg vi får se glimt av den «gamle» Henning – om det er lov til å bruke «gammel» om en som fyller 23 først når vi er midt inne i sluttspillet…

TEKST og FOTO:
Tore Sæther /Kolstad håndball