Halden – første hump på Champions League-veien – Kolstad

Halden – første hump på Champions League-veien

Seriemesterskapet førte til at Kolstad går inn i sluttspillet på en helt annen måte enn tidligere. Mens vi før har vært et godt stykke unna tittel-sjanse, er vi nå i posisjon til å fighte om sluttspill-triumf, en tittel som de de seneste årene har gitt en mulig plass i Champions League.

Den hittil kanskje aller artigste enkeltkampen vår i sluttspillet, var nok andre kvartfinale mot Elverum i 2017/18-sesongen, en kamp som også var et farvel til Husebyhallen som vår hjemmehall. Etter å ha fått solid bank av Elverum i første kamp (22-42), kjempet vi oss til en herlig revansje (37-34) – etter fire ekstraomganger! Av dagens spillere var det bare tre som spilte denne kampen; Lars, Elias og Adrian. At vi ikke nådde semien, men måtte tåle et seksmålstap i tredje kamp, får så være:

Stian Gomo har som Kolstad-trener opplevd både opp- og nedturer i sluttspillet. Nå ser han frem til første etappe på veien som forhåpentligvis ikke ender før vi står med en trippeltriumf – serie, cup og sluttspill...

Tydelig favorittstempel

– Som enkeltkamp er nok seieren over Elverum i Husebyhallen den beste, også fordi vi fightet om en semifinaleplass. Men tenker vi et helt sluttspill, da er det som skjedde året etter artigst. Da hadde vi en veldig bra første halvdel av serien før jul, men så gikk vi på ni strake tap. Seier i siste seriekamp – mot Falk Horten – gjorde at vi kapret en sluttspillplass. Og i  sluttspillet fulgte vi opp med å slå Drammen to ganger før vi fikk det tungt mot ØIF Arendal og ble slått ut, mimrer Stian Gomo.

– Og hva med den dårligste opplevelsen i sluttspillet?

– Det må utvilsomt være forrige sesong. Da kom vi som tabellfirer opp mot Nærbø på femteplass i serien og ble rett og slett feid av banen. Lufta var ute av ballen før sluttspillet startet, en ny og kjedelig opplevelse, innrømmer Stian.

Når Halden på lørdag kommer for å innlede sluttspillet mot oss i Kolstad Arena, da er det helt sikkert mot et Kolstad-laget som har godt med både luft, krefter og lyst til å sikre seg første stikk mot haldenserne. Kampen er også bare et par uker etter at vi i seriekamp sendte Jan Thomas Lauritzens gutter hjem til Halden med 21 minusmål. Favorittstemplet er det ingen tvil om hvem som har, uten at det er skummelt tydelig, etter min mening. Hva sier Stian:

– Vi spilte jo to adskillig jevnere kamper mot Halden sist høst. Da vi møttes sist, hadde det skjedd mye med begge lagene; Halden hadde mistet flere spillere, vi hadde forbedret oss betydelig fra oktober til mars. 42-21-kampen var for oss også viktig fordi vi slo resolutt tilbake etter ettmålstapet for Fjellhammer.

– Halden har altså i løpet av sesongen mistet flere spillere og kommer vel med stort sett samme mannskap som til seriekampen…

– Sannsynligvis gjør de det. Det eneste spørsmålstegnet er vel om Jørgen Jansrud er spilleklar. Han scoret mye mot oss i begge de to kampene i oktober. Ellers har Halden en god målvakt, danske Nicolai Neupart. I Truls Erik Grøtta har de en riktig storscorer som i serien har laget 151 mål – alle spillemål. Bare Runars Christoffer Rambo (156) har scoret flere i REMA 1000-ligaen denne sesongen. Vi har egentlig hatt god kontroll på Grøtta, og det bør vi også ha i kampene som nå venter oss. Når det gjelder selve spillet, har Halden vist seg å være et kontringsvillig lag, som oss selv.

Kvartfinalen i sluttspillet avgjøres best av tre kamper – hva sier Stian om det?

– Vi går inn for å vinne alle kamper. Derfor ønsker vi at semifinale-billetten er sikret etter lørdagens kamp hjemme og bortekampen i Remmenhallen. Om vi skulle ha behov for en tredje kamp, har vi fordel av at den vil gå i Kolstad Arena. Som seriemester får vi fordelen av å spille første kamp i alle rundene på hjemmebane. Også om det blir behov for en tredje kamp eller femte kamp i semifinale og final, skal også de spilles hjemme hos oss.

PS!
Vi har alle spillerne i troppen kampklare – inklusive «come back-kid» Henning Limstrand.

Slik endte de tre tidligere kampene mot Halden denne sesongen:
19. oktober: Halden – Kolstad 25-30 (1/8-finale NM)
30. oktober: Halden – Kolstad 25-34 (REMA 1000-ligaen)
29. mars: Kolstad – Halden 42-21 (REMA 1000-ligaen)

Ny Fjellhammer-sensasjon

Etter å ha ligget under med seks til pause, fightet Fjellhammer seg til uavgjort mot Elverum ved ordinær tid og 37-35-seier etter to ekstraomganger mot seriesølv-laget. Sterkt!

Og slik spilles sluttspill-kvartfinalene

Sluttspill kvartfinale 1
Onsdag 12. april:
Drammen – Nærbø i Drammenshallen 27-30
Torsdag 13. april:
Elverum – Fjellhammer i Terningen Arena 35-37 (e.e.o.)
Runar – Kristiansand i Runarhallen 35-32
Lørdag 15. april:
KOLSTAD – Halden i Kolstad Arena, kl. 16:00

Sluttspill kvartfinale 2
Onsdag 19. april:
Nærbø – Drammen i Sparebanken Vest Arena
Kristiansand – Runar i Aquarama 
Fjellhammer – Elverum i Lørenskoghallen
Torsdag 20. april:
Halden – KOLSTAD i Remmenhallen, kl. 17:30

Tidspunkt for eventuelt tredje kamper er foreløpig ikke bestemt.

TEKST: Tore Sæther /Kolstad Håndball
FOTO: Anders Bergheim