Om Kolstad Håndball – Kolstad

Om Kolstad Håndball

En klubb i rask utvikling

Kolstad Håndball ble opprettet i 1972, samtidig med resten av Kolstad Idrettslag. Vi har etter hvert utviklet oss til å bli et allianseidrettslag, som står separat økonomisk. Vi prøver likevel å ha et tett samarbeid med Kolstad Fotball slik at vi kan gi barn et helhetlig idrettstilbud gjennom hele året.

I dag har vi rundt tjue aldersbestemte lag tilknyttet Kolstad Håndball. I 2005 ble det opprettet et seniorlag på herresiden, og siden den gang strømmet det flere og flere guttespillere til klubben. Det er sånn ca. halvt om halvt med guttespillere og jentespillere i Kolstad Håndball.

Aktiviteter

Kolstad arrangerer en rekke aktiviteter for unge håndballspillere sammen med våre samarbeidspartnere. Vi ønsker å være et flaggskip for barn og unge som liker idretten, og kjører derfor både handballskoler, posisjonskoler og gymtimer. Sammen med vår generalsponsor DNB, arrangerer vi DNB Trondheim Handballcup hver vår. Cupen er en av Norges største innendørs håndballturneringer, med lag fra hele landet.

Herrelaget

I perioden 2012 til 2015 utviklet Kolstads seniorlag seg i rekordfart, noe som resulterte i at Kolstad for første gang hadde et herrelag i eliteserien fra høsten 2015. Kolstad har siden opprykket hatt publikumsrekord på sine hjemmekamper, og ble kåret til Årets Arrangør sesongen 15/16.

Kolstad ønsker å være et lag for hele Trøndelag, og rekrutterer derfor unge talenter fra hele området. For oss er det viktig å ha flere trønderske spillere på laget. I dag består Kolstads herrelag av flere trønderske profiler, i tillegg til at vi har signert gode spillere utenfra.

I August 2018 flyttet vi inn i nye Kolstad Arena, som er klubbens nye hjemmebane.

Våre verdier

Klubbens verdier er inspirert av bydelens historie. Kolstad ble utbygd som drabantby på slutten av 1960-tallet. På den tiden møttes folk med forskjellig bakgrunn for å bo tett på hverandre. Innbyggerne lærte seg å leve sammen på tross av motsetninger og ulike interesser. Fra dette oppstod et begrep som gikk på folkemunne i Trondheim – Kolstadrampen.

Trønderen Åge Aleksandersen diktet en låt med tittelen Ramp – en fortelling som blant annet handlet om behovet for idrettslag og organisasjoner som kunne fange opp rampen.

Kolstads verdier Rå – Ambisiøs – Modig og Profesjonell (RAMP) skal gjenspeiles i arbeidet vi gjør, på og utenfor banen. Vi skal ha glimt i øyet, skape et positivt fellesskap og det skal være lov å være seg selv. Hos Kolstadrampen er alle velkomne uavhengig av hudfarge, religion og kultur.