«Vi blir bedre i returkampen!» – Kolstad

«Vi blir bedre i returkampen!»

Det ble en litt rar kamp i Kolstad Arena i ettermiddag. Med 21 målsseier over Halden i nestsiste seriekamp var det ingen – hverken i Kolstad eller Halden – som trodde på et annet utfall enn Kolstad-seier i første sluttspill-kvartfinalekamp.

Alle fikk rett. Halden-trener Jan Thomas Lauritzen sa før kampen at det var snakk om å gjøre en bedre figur enn i seriekampen. Etter kampen kunne Lauritzen konstatere at hans gutter hadde klart nettopp det; gjøre en bedre figur enn for to uker siden:

– Ja, vi var bedre i dag enn sist vi var her i Kolstad Arena. Og hva returkampen i neste uke angår; tja, vi er ofte ganske gode hjemme i Remmehallen. Kanskje får vi også med oss skadede Joshua Grace og at resultatet blir enda tettere enn i dag – håper vi.

Torbjørn Bergerud var ikke like rå god som i seriekampen mot Halden, men stoppet likevel mer enn halvparten av skuddene han fikk mot seg. Vår beste, synes jeg…

Halden-treneren fikk ønsket sitt oppfylt, mens Christian Berge etter kampen sa blant annet følgende:

– Egentlig hadde vi en god start, men brente alt for mange hundreprosent-sjanser. Og så sluttet vi å løpe kontra, og det skal vi hvertfall ikke gjøre. Vi skal gjøre det motsatte. Nå gikk alt for sakte, det ble stor forskjell på tempoet mellom spillerne. Vi senket oss kanskje, ikke med vilje, noen prosent, men vi visste at vi kom til å vinne denne kampen.

For å underbygge Christians poenger: Da det var spilt knapt fem minutter hadde vi bommet på seks(!) avslutninger, og stillingen var 1-1! De tre første kontringene våre ga ikke et eneste mål!

Poenget med ujevn fart innad i laget resulterte også i uvant mange feilpasninger.

Det bedret seg litt utover i omgangen, i alle fall til Halden la om til 7 mot 6-angrep. Da sto det 6-2 til oss. Men så fikk vi nok en bekreftelse på at å forsvare seg i 7 mot 6-spill, det er ikke det vi behersker best – for å si det forsiktig. De nærmeste fem minuttene scoret Halden tre, vi ingen! Plutselig sto det bare 6-5. Kun én gang fikk vi stjålet ballen, men klarte ikke å sende den i tomt Halden-mål.

Janus Smarason er ikke grei å stoppe når han er som mest gjennombruddshissig.

Vi fikk da likevel i alle fall samlet oss litt, frem til firemålsledelse til pause. Og i pausen, hva var hovedpoengene da, Christian?

– Vi var enige om at nå handlet det om å restarte og å få fart på kontringsspillet.

Som sagt, så gjort. Først ble vi forresten oppmuntret av en Janus spesial, grunnskudd med stor fart, før skipper Sigvaldi kontret inn to scoringer. Da vi hadde spilt drøyt ti minutter av den andre omgangen ledet vi med ni. Ytterligere to ganger fra Sigvaldi og én fra Eskil, sendte oss opp til 20-8-ledelse. Fra benken ble det skiftet mye på spillerne. På 21-11-stilling var det ingen av de syv på banen som hørte til syveren som startet kampen.

Janus fikk bestemannspremie. Greit, han hadde nok sterk konkurranse fra målvakt-duoen; Torbjørn med 55% redninger i sine drøyt 45 minutter på banen og Lars, som sto det siste lille kvarteret med 50 i redningsprosent. (Jeg noterte knapt 40 prosent på Halden-keeper Nicolai Neupart.)

Og for å avrunde med en klar melding fra Christian Berge foran torsdagens returoppgjør i Remmenhallen: «Vi kommer til å være bedre i returkampen!»