Snublende inn i semifinalen – Kolstad
Trondheim April 15: Sluttspillkamp mellom Kolstad - Halden. (Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Snublende inn i semifinalen

Vi var skyhøye favoritter, og med slikt utgangspunkt hender det at favoritten havner i bakken. Det var usedvanlig lite om å gjøre at det skjedde i Remmenhallen i kveld. Halden hadde oss på gaffelen, men vi snublet oss likefullt inn i sluttspillets semifinale – 26-25.

Takk og pris for Janus Smarason. Avgjørende god i andreomgangen.

Så slipper vi altså en tredje kvartfinalekamp. Hvem motstanderen blir, er først klart etter at Elverum og Fjellhammer på søndag har målt krefter for tredje gang. At vi slipper unna med to kvartfinalekamper, kan vi i første rekke takke Janus Smarason for. I de første 30 var det ikke spesielt høyt nivå heller ikke på det Janus presterte. Men da vi trengte det som mest, i den siste halvtimen, da var vår playmaker riktig god å ha: fem scoringer på seks skudd og flere målgivende.  Ikke bare offensivt var Janus den lederfiguren vi hadde behov for. Han sto godt bakover som venstre toer. 

– Jeg er enig i at Janus står frem når det blåser litt, sa Stian Gomo da spenningen var utløst. 

Stian var også klar på at han syntes vi angrep kveldens oppgave ganske fint:

– Vi hadde både energien og intensiteten i orden, men vi brenner litt. Så er det ingen overraskelse at Neupart står godt. Det synes jeg han har gjort i hele sesongen.

Brente sjanser, absolutt, fra alle posisjoner, i etablert og i kontra. Selv en så sikker avslutter som Magnus Gullerud hadde «den» dagen; svidde fire sjanser. Vi endte totalt opp med bare rundt 60 i uttellingsprosent.

Haldens sikre sisteskanse, Nicolai Neupart, var veldig vanskelig å overliste – ikke bare for Gabriel…

Vi er godt bortskjemte med å ha et utmerket målvaktpar. I kveld var det motstander-keeperen som overbeviste. Danske Nicolai Neupart stoppet 17(!) kolstadskudd, mange av dem slett ikke dårlig avlevert heller. Og som om ikke det var nok; da Martin Kærgaard hadde sjansen til å punktere kampen fra syvmeteren et lite minutt før slutt, på stillingen 26-25 til oss, da satte Halden inn Jonas Stenersen i mål – og han reddet. Heldigvis bommet storscorer Truls Erik Grøtta på kampens siste skudd i nest siste sekund…

I en kamp hvor vi tross alt fikk det ønskede resultatet, seier og klar for semifinale, men leverte alt annet enn en overbevisende forestilling, så var Stian klar på at det var flere positive ting å ta med seg hjem:

– Vi fikk blant annet testet ut litt syv mot seks-spill og også hvordan forsvare oss mot syv mot seks med en fem-én-formasjon. 

Semifinalene spilles best av fem kamper.

FAKTA

Halden – KOLSTAD 25-26 (12-14)
Sluttspillet – 2. kvartfinalekamp
Remmenhallen                                              
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 4(1), Elias Thome, Gabriel Setterblom 3, Janus Smarason 6, Eskil Dahl Reitan 1, Magnus Langeland, Simen Lyse 4, Adrian Aalberg 3, Sander Rønning, Magnus Gullerud 4, Vetle Eck Aga, Martin Kærgaard 1(1), Aksel Hald, Henning Limstrand.
Toppscorer Halden: Mounir Chehri  10(2)
Utvisninger: Halden: 3 x 2 min. – Kolstad: 1 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
ARKIVFOTO: Robert Magnussen