Mot Runar i semifinalen – Kolstad

Mot Runar i semifinalen

Elverum tok i kveld avgjørende stikk mot Fjellhammer i tredje kvartfinalekamp i sluttspillet. Tittelforsvareren er dermed klar for semifinale. Som serievinner fikk vi velge motstander og valgte Runar, mens Elverum da skal opp mot Nærbø.

Magnus Langeland i skuddet i seriekampen hjemme mot Runar i midten av november. Magnus var nesten 100 prosent på sine skudd – scoret fem på seks. (ARKIVFOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

Så hvorfor valgte vi Runar og ikke Nærbø, Stian Gomo?

– Det er to gode lag, men vi synes Nærbø virker bedre nå etter at Andreas Haugseng kom tilbake fra Elverum. I kveld gikk de også videre i EHF European Cup i en uhyre jevn kamp – mot Runar.
– I tillegg har vi hatt noen fine prestasjoner mot Runar. Det er et lag vi står godt til og som vi gjerne ønsker å spille mot.

– Har spillerne kommet med innspill til valget som nå er gjort?

– Ja, da. De har gitt uttrykk for det de mener – på samme måte som de gjorde det da vi valgte Halden som kvartfinalemotstander.

– Å starte hjemme er selvsagt en fordel…
– Absolutt. Vi ønsker jo å spille så mye som mulig foran våre egne supportere. Blir semifinalen avgjort etter tre kamper, får vi to hjemme, og må vi spille fem kamper, blir tre av dem i Kolstad Arena.

– Hva synes du om kveldens avgjørende kvartfinale mellom Elverum og Fjellhammer?

– Jeg må si at Fjellhammer imponerte meg igjen. Men utover i andreomgangen viste jo Elverum hvilket lag som er det beste. Jeg synes det er «ål reit» at Elverum er videre. Fint for produktet vårt det, sier Stian Gomo.

Mens kvartfinalen ble avgjort på best av tre kamper, skal altså semifinalene, i likhet med finalen, spilles etter opplegget best av fem kamper.

Den første semifinalen vår går i Kolstad Arena, fredag 5. mai og med avkast klokken 18:00.


TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball