REMA 1000 Trondheim Håndballcup – Kolstad

REMA 1000 Trondheim Håndballcup

971 kamper – 5000 spillere
og 2500 taco-porsjoner

I morgen kastes Norges største innendørscup i håndball i gang, og når den siste finalen er ferdigspilt mandag 1. mai, har rundt 5000 spillere vært i aksjon i nesten 1000 kamper.

Beate Aas Thesen og Melchior Husebø – i ledelsen for Norges største innendørs håndballcup.

Hvor skal arrangørene i Kolstad Håndball få plassert alle kampene?

– 971 kamper skal gjennomføres på kun to lokasjoner, noe som nok er attraktivt for deltagerne. Man slipper mye og lang transport fra hall til hall, sier Melchior Husebø. Sammen med Beate Aas Thesen står han i spissen for den store håndball-eventen.

Det skal spilles håndball på 13 baner; ni av dem er i Trondheim Spektrum og de øvrige fire i nabohallene Kolstad Arena (3) og Husebyhallen (1).

– Hvilke klasser er de største, og er det fortsatt slik at det er mange flere jentelag enn guttelag?

– Nei, det er nesten like mange guttelag som jentelag, og det er nytt, forteller Beate. 

Selv om arrangørklubben stiller med 27 lag og Byåsen med sine 48 lag er turneringens største klubb, er det ca. halvt om halvt med trondheimslag og tilreisende:

– Vi har for eksempel Spjelkavik med 28 lag, Tynset med 13 og Rørvik med åtte, sier Melchior og Beate legger til:

– Turneringen er blitt attraktiv for lag i hele landet. Vi har et jenter15-årslag fra Vardø, og det kommer lag både fra Oslo-området, Bergen og Stavanger.

For å innkvartere spillere og ledere tar arrangøren i bruk tre skoler. En god del lag skal også bo på Scandic-hotell. Deltagerne får servert både frokost og middag.

– På lørdag skal vi servere 2500 porsjoner taco. Det vil gå med rundt 350 kilo kjøttdeig, smiler Melchior og fortsetter:

– REMA 1000 rigger et storkjøkken i en stor trailer utenfor Trondheim Spektrum, mens spillerne får spise i et stort telt som blir satt opp ved siden av traileren.

Og fra taco-måltid finner nok de fleste veien til Scandic Lerkendal hvor det blir konsert med populære artister som Sophie og William fra MGPjunior 2022 (William vant). Multiartisten Okey og Capow X 2G står også på artistlisten. Konserten er delt opp i to aldersgrupper; 6 til 12 år og 13 til 20.

Mandag 1. mai er finale-dag og hvor det i A-finalene også blir kåret en «finalens beste». Premieutdelingen det står spillere på Kolstads cup- og seriemesterlag for.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball