PRESSEMELDING – Kolstad

PRESSEMELDING

Christian Berge takker nei til Island

For noen uker siden tok det islandske håndballforbundet kontakt med Christian Berge. Islendingene spurte om han var interessert i å overta som trener for det islandske landslaget i tillegg til trener-jobben i Kolstad. Etter noen dager i tenkeboksen har Christian bestemt segfor å takke nei til å bli trener for Island.

– Det var ingen enkel avgjørelse. Tilbudet om å trene det islandske landslaget i tillegg til Kolstad, var fristende. Det var jo en slik kombinasjon jeg ønsket med det norske landslaget, men det lot seg dessverre ikke gjøre. Når jeg nå landet på at jeg trekker meg som aktuell trenerkandidat for Island, så var det først og fremst pga. familiære årsaker. Jeg ønsker å prioritere tid med familie når jeg først har litt roligere landslagsperioder med Kolstad.

Trondheim November 15: Seriekamp i REMA 1000 ligaen mellom Kolstad – Runar. (Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

– Et «nei, takk» til islendingenes tilbud nå betyr ikke at du har låst døren til en lignende henvendelse om kombinert oppgave klubb-landslag i framtida?

– Nei, overhodet ikke. Det kan absolutt være aktuelt, men nå var det timingen som ikke stemte, sier Christian Berge.

Vi har spurt daglig leder i Kolstad Håndball, Jostein Sivertsen, om hvordan han har opplevd prosessen med Christian og det Islandske Håndballforbundet?

– Christian har vært veldig ryddig og ærlig i hele denne prosessen, og det setter vi stor pris på. Det er fint for oss å få en avklaring før den viktige semifinalen i sluttspillet mot Runar Sandefjord i morgen.