«Vi er vår egen største fiende» – Kolstad

«Vi er vår egen største fiende»

I morgen starter kampen om å skaffe seg plass i sluttspillfinalen. Vi åpner hjemme og mot Runar, som vi i to seriekamper har slått med ti mål begge ganger. Hvordan forberede seg til «cupkamp» da, Magnus Gullerud ?

– Akkurat den problemstillingen har jo vært nærmest gjennomgående hele sesongen. Så har vi ikke glemt at vi i begge kampene mot Runar hadde heng ganske lenge, men avgjorde til klare seire fordi de mistet litt piffen da vi dro ytterligere i fra. Selv om vi i flere kamper har hatt litt rusk i «hjulene» i starten, så har vi vist at om vi spiller på vårt høyeste nivå, så er det godt nok. Det er en viktig også å huske at vi kan snu kamper. Vi er på en måte vår egen største fiende.

Magnus har vært den forventede sentrale brikken i begge ender av banen. Og a propos det; i dagens hurtige håndball er det ikke godt nok å være god enten i forsvar eller angrep om man skal være en internasjonalt god strekspiller – som Magnus er.

Man har begynt å omtale strekspilleren som håndballens tikjemper. De må være fysisk sterke, ha en stor «kroppsramme», ha ferdigheten til å «eie» rom, holde motspillere unna og i tillegg være en løpssterk og scoringssikker kontringsspiller. En stor del av «skylden» for denne utviklingen, er de nye spillereglene med hurtig avkast.

– Jeg tror det skal mye til for å ha så god spisskvalitet enten offensivt eller defensivt hvis man har som mål å bli en strekspiller av internasjonalt format. 

Og Magnus beviser stadig vekk, både på klubb- og landslag, at han har utviklet seg til å ha et slikt format. Det skal mye til for å gå seirende ut av dueller med «Gullis». I forsvar koster det riktig nok noen utvisninger (12 i serien), men det er veldig ofte «søndagsstengt» når Magnus bestyrer «butikken». Offensivt har han 63 scoringer og en uttellingsprosent på noen og sytti. 

– Vil gjerne være litt nærmere 80-tallet, da vet du. Jeg blir mer irritert om jeg bommer offensivt enn om det samme skjer i forsvar, kommenterer Magnus.

Magnus på trening i dag – lar forsvarsmakker Vetle ta denne duellen. (Foto: Tore Sæther)

Tilbake til morgendagens sluttspill semifinale. Hva må vi først og fremst nekte Runar å gjøre?

– Vi må ha kontroll på ligaens toppscorer, Christoffer Rambo (156 scoringer). Strekspillet med (Sander) Myklebust er også bra. Så kan vi straffe dem i kontra. Deres returløp er ikke det skarpeste, sier Magnus og legger til:

– Vi skal også i morgen være forberedte på at det kan komme perioder hvor vi ikke spiller så bra, men også huske på at vi i tidligere kamper har vist å komme tilbake etter dårlige perioder. Jeg har aldri vært med på sluttspill med et slikt format (best av fem) og gleder meg til det.

– Som betyr at du ønsker deg tre eller fem semifinaler…?

– Tre strake seire er målet, smiler Magnus Gullerud.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Robert Magnussen