To omganger som natt og dag – Kolstad

To omganger som natt og dag

Det eneste som var stabilt godt med Kolstad i kveld, var Torbjørn Bergeruds målvaktspill. Ellers var de to omgangene som natt og dag; førsteomgangen var natten – de siste 30 minuttene lysningen hvor avgjørelsen mot Runar kom; fra 11-11 til 28-22.

Torbjørn Bergerud – semifinalens aller beste.

Vi gikk til første semifinale i sluttspillet vel vitende om at vi i to seriekamper hadde slått Runar Sandefjord med ti mål i begge kampene. Men bak resultatene visste vi også at det var to kamper hvor førsteomgangene var ganske jevnspilte, mens vi var klart best etter pausen. Det var også spillerne naturligvis klare over. Som Magnus Gullerud poengterte i intervju med oss dagen før kampen; «vi må være forberedt på at dette kan bli jevnt. Runar er et godt lag. Vi må passe spesielt på toppscorer Christoffer Rambo; stå så godt bakover at vi kan kontre på dem. De er ikke så gode i returfasen. Strekspillet med Sander Myklebust er også en styrke.»

Disse to skapte mye bry for oss i kveld; toppscorer Christoffer Rambo og målvakt Mats Bjørnstad

Advarselen for Rambo var velbegrunnet. Den venstrehendte skytteren knallet inn ni (men trengte 17 forsøk). Streken hadde vi egentlig bra kontroll på, men Runar var langt bedre i returløpene enn det vi var. De scoret også flere enn oss i kontra/ankomst. Vi bommet uvanlig mye både på skudd og gjorde tekniske feil. Jeg noterte til sammen fem kontramål. I de to seriekampene scoret vi henholdsvis 15 og 13 kontrings-/ankomstmål.

Så takk og pris for at vi hadde Torbjørn Bergerud. 20 redninger presterte han, nesten 50 i redningsprosent. Så var det bare det at i motsatt mål sto Mats Bjørnstad en topp kamp og reddet omtrent like mange skudd.

Sterkt og avgjørende innhopp av Magnus Langeland.

Til tross for en elendig uttelling på skudd – 11 mål på 31 skudd, 35 prosent – gikk vi til pause med 11-11. Vi hadde ikke vært i ledelsen en eneste gang de første 30 minuttene. Da Simen Lyse frosket inn andre omgangs første scoring, var det altså første gang vi var i ledelsen. Vi ga den ikke fra oss. Det siste kvarteret føltes det som vi hadde rimelig bra kontroll. Rett og slett. Men etter halvspilt i denne første semifinalekampen, da virket det alt annet enn kontrollert, eller hva, lagkaptein Sigvaldi Gudjonsson…?

– Det kan du si. I garderoben åpnet vi vel med et «fy f…», så var resten av pausen konstruktiv. Jeg tenker at vi spilte litt for raskt. Spenningsnivået var nok litt for høyt. Vi stresset i avslutningene. I andreomgangen var spillet roligere, kanskje til og med litt for langsomt, mente Sigvaldi og fikk medhold av Stian Gomo:

– Vi stresset for mye. Masse adrenalin i ankomst. Tvang frem dårlige avslutninger og brente for mange sjanser. Utover i andreomgangen skaffet vi oss bra kontroll. Så alt i alt er jeg bra fornøyd. Vi var veldig klar over at Runar kom til å by på hard motstand, sa Stian og ga klapp på skulderen til både Eskil Dahl Reitan og Magnus Langeland som kom inn og gjorde gode aksjoner da det lugget en god del for Janus Smarason og Simen Lyse. 

Kjekt også å se at Gabriel Setterblom lyktes så godt. Seks mål på ni skudd. 

PS!
Andre semifinalekamp spilles allerede på tirsdag i Sandefjord og med avkast klokken klokken18:15. Kampen vises på TV2 sport. Tredje semifinale er  på hjemmebane igjen, søndag 14.; i Kolstad Arena er avkast uvant tidlig, klokken 16:15.

FAKTA

KOLSTAD – RUNAR 28-22 (11-11)
Sluttspillet – 1. semifinalekamp
Kolstad Arena: 1725 tilskuere                                    
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 5(2), Elias Thome, Gabriel Setterblom 6, Janus Smarason 2, Eskil Dahl Reitan 3, Magnus Langeland 4, Simen Lyse 5, Adrian Aalberg 1, Sander Rønning, Magnus Gullerud 2, Vetle Eck Aga, Martin Kærgaard, Aksel Hald, Henning Limstrand.
Toppscorer Runar: Christoffer Rambo 9
Utvisninger: Kolstad: 2 x 2 min. – Runar: 5 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
FOTO: Lars Skaug