Et 11-tall kan være så mye… – Kolstad

Et 11-tall kan være så mye…

I første sluttspillsemifinale mot Runar lyste to 11-tall fra resultattavlen da kampen var halvspilt. Men det var to ulike 11, som Stian Gomo sier det: «Å score 11 i løpet av en omgang er veldig lite. Men å slippe inn 11 i løpet av 30 minutter, det er veldig bra.»

Selv om det lugget både her og der i Kolstad-prestasjonene, så synes Stian det var grunn til
å si seg fornøyd med mye i første semifinale mot Runar.

For i Kolstad Arena sist fredag var det 13 Bergerud-redninger som la grunnlaget for førsteomgangens «gode» 11-tall, Men hva med det ikke like hyggelige 11-tallet, et tall som gjorde at vi hadde en så lav uttellingsprosent – 35 – som vi uhyre sjelden opplever hos oss. Stian igjen:

– Det var nok flere faktorer inne i bildet. Én ting er at vi tenker for mye når vi kommer alene med målvakt, i kontra for eksempel. En annen gjenganger var at vi avsluttet litt for tidlig. I etablert angrep skulle vi nok ha kostet på oss en ekstra pasning før skuddet kom. Inngangen til kampen opplevde vi som bra. Så viste det seg at vi ikke hadde vært like gode på å justere spenningsnivået.

– Men det var. ikke uventet at dette lenge ble en jevn kamp, som det også var i seriekampen mot Runar her i Kolstad Arena. Kampbildene var ganske like. Og så dro vi altså i fra til en komfortabel seier. Det er vi glade for. Allerede i førsteomgangen presterte vi bra, men uttellingen på skuddene var altså ikke like bra. Men husk at Runar er et veldig bra lag, og i denne første kampen sto målvakten deres, Mats Bjørnstad, veldig godt.

Runar-målvakt Mats Bjørnstad leverte en stor kamp i Kolstad Arena. Vi håper i morgen å få se flere slike situasjoner – ballen som suser forbi Bjørnstad. (ARKIVFOTO: LARS SKAUG)

– Seier er selvsagt det håndballkamper på dette nivået først og fremst dreier seg om. Altså ga 28-22 over Runar grunn til applaus, mer enn noen aksjoner som var dårligere enn det vi er vant til å se. Og lyspunkter var det naturligvis, i tillegg til Torbjørn målvakt sin opptreden; 21 redninger, nesten 50 i redningsprosent:

Torbjørn Bergeruds første Kolstad-sesong har vært strålende. Første sluttspillkamp mot Runar var intet unntak. Her en situasjon fra seriekampen mot Halden i slutten av mars. (ARKIVFOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

– Ja, Torbjørn hadde mange redninger. I en del aksjoner fikk han god hjelp fra de foran seg, ikke minst Gullerud og Aga. Men så henter jo Torbjørn frem det lille ekstra. Ellers synes jeg Langeland viste hva han er god for; truende i angrepsspillet, hele tiden og med snert over spillet sitt. Det var forløsende. Det var også grunn til å berømme Gabriel for en veldig god kamp.

– Motstanderne kartlegges og gjennomanalyseres. Likevel kan det komme noen små overraskelser. Vartet Runar opp med noen slike i kampen sist fredag?

– De var tydeligvis godt forberedt og villige til å løpe kontra. Der overrasket de oss litt. De var rett og slett gode, innrømmer Stian Gomo.

PS!
Tirsdagens kamp har avkast klokken 18:15. Kampen sendes i TV2 sport 2. Sendestart klokken  18:10.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball