Skuffende dårlig – overraskede også – Kolstad

Skuffende dårlig – overraskede også

Etter to klare serieseire og en grei sluttspillsemi med seks pluss mot Runar, ga Sandefjord-laget oss i kveld skikkelig bakoversveis. 21 baklengs etter første omgang var bare ett mål mindre enn vi slapp inn hele forrige kamp! Så ble det 36-37 til slutt etter at de par siste minuttene faktisk ble spennende. Vi var ikke langt unna ekstraomganger.

Varselslampene begynte å lyse illlevarslende allerede etter seks-syv minutters spill. Da gikk Runar opp fra 3-4 til 7-4! Fire strake, som etter nye tre-fire minutter fortsatt uten kolstadscoring ga 8-4, elleve minutter ut i kampen.

(ARKIVFOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

Vi fortsatte å slite i begge ender av banen. Offensivt med mange dårlige pasninger – balltap – og også uttelling på skudd som var betydelig lavere enn det Runar presterte.

– Men det var først og fremst defensivt vi sviktet. Det var både skuffende og litt overraskende. Runar kom ikke med noe nytt, men vi ble nølende og ga heller ikke målvaktene den hjelpen vi tidvis klarte i første kamp. Rett og slett en dårlig dag på jobben, oppsummerte Stian Gomo.

Og a propos forsvarsspillet. Det skal (nesten) ikke være mulig å tape en kamp når du scorer 36. Jeg kikket gjennom kampnotater i alle seriekamper siden vi rykket opp i eliteserien (2015/16-sesongen) og fant at det aldri tidligere har skjedd oss. Nærmest var uavgjort 36-36 mot Nærbø forrige sesong.  Og 37 baklengsmål det har vi innkassert bare tre gangerpå alle disse sesongene; to mot Elverum og én gang mot ØIF Arendal.

De 37 baklengsmålene kan vel forklares litt med at vi pådro oss bare to 7-metere og ikke en eneste utvisning. Runar pådro seg tre utvisninger og fem straffekast. (Vi scoret på fire av dem.)

Litt mer om hvorfor det gikk som det gikk, Stian?

– Runar spilte kynisk og bra. De kom ikke med noe spesielt annerledes enn i tidligere møter. Forskjellen var bare at vi ikke klarte å løse deres angrepsspill. Vi så ikke ut til å stole på hverandre, og når vi også gjorde uvanlig mange feil i angrep, kontret de på oss. Det var kollektivet som skuffet.

I første semifinale var det begge lags målvakter som var dominerende. Hverken Bjørnstad i Runar-målet eller Torbjørn hos oss endte opp med samme høye redningsprosent i kveld. På den offisielle statistikken endte Runar-keeperen opp med 27 prosent, Torbjørn 19% og Lars 27%.

Gabriel Setterblom leverte en god første semifinale og var i kveld den som var nærmest sitt toppnivå. (ARKIVFOTO: LARS SKAUG)

Sjansen til tre strake på vei til finale røyk altså i kveld. Nå gjeldet det å komme i førersetet igjen, og den sjansen får vi i Kolstad Arena på søndag ettermiddag (avkast klokken 16:15). Vi får håpe tribunene blir fullsatte og at «den åttende spilleren» bidrar med sitt når vi skal fighte om semifinaleseier nummer to.