Klar for drømmefinalen vi har ventet på så lenge – Kolstad

Klar for drømmefinalen vi har ventet på så lenge

27-23 over Runar gir finale mot Elverum – en drømmefinale, sier kolstadguttene – og som vi har ventet like lenge på som julekvelden:

– Elverum og finale har vi ventet lenge på, sa Torbjørn Bergerud – som storspilte igjen.

– Elverum er drømmefinalen, ingen tvil. Det kommer til å bli vanvittig moro og spennende, mener Christian Berge.

– Jeg gleder meg veldig til Elverum og finale. Har hatt det bak øret – lenge, sa vår beste utespiller, Janus Smarason.

Kveldens fjerde semifinale i sluttspillet i Runarhallen handlet selvsagt om å vinne, mest av alt fordi bonusen var å slippe et femte oppgjør mot Runar og allerede nå – seks dager før første finale – være finaleklare. 

Torbjørn Bergerud. Foto: Lars R Skaug // FOTOLARS


Vi fikk som vi husker så alt for godt bank av Runar i semifinale nummer 2. Til den tredje stilte vestfoldingene uten sin toppscorer, Christoffer Rambo, og var klart svekket da de fikk en skikkelig omgang av oss. I dag manglet vi vårt førstevalg på samme posisjon. Gabriel Setterblom måtte holde seg i Trondheim for å spare en sår lyske. Det gjorde at unge Aksel Hald ble kalt til innsats fra start, startet med én fin scoring og et par gode aksjoner før det ble litt så som så.

Men i midten bak var banens beste og ligaens beste  utespiller i godlune. Janus åpnet med en fin utgave av sitt spesialskudd, men fikk så en bom og et par tekniske feil. Resten av hans aksjoner var til å applaudere av. Ikke bare scoret han fem på stripe i andre omgang. Han serverte også til andre scoringer og ble belønnet med frimerke de siste tre-fire minuttene. 
Det var langt fra nok, ei heller nesten en hel andreomgang med 7 mot 6-spill. For da hjemmelaget krøp litt innpå opp til 21-23 fem minutter før slutt, da tok Janus et mini-teammøte med Langeland og Lyse og avtalte en flyverpasning – Smarason til Lyse. Full klaff.

Og med et hardt kjempende Runar-lag var det også avgjørende at Adrian satte inn våre to siste og sin sjette og syvende scoring på strålende vis.

For å runde av, litt mer godis fra Janus, nå verbalt: – Vi var veldig solide defensivt. Og når vi glapp litt, så var Torbjørn der med en bra kamp. Stor fyr. For egen del tok det på å spille mot Rambo hele kampen. Det tapper energi så Janus med et aldri så lite smil. 

Christian Berge. Foto: Lars R Skaug // FOTOLARS

PS!
Første finale går i Kolstad Arena neste onsdag. Også i finalen er det best av fem, og sluttspillvinneren får som kjent plass i Champions League neste sesong.

Billetter slippes på fredag, 19. Mai kl: 18.00

FAKTA
Runar – KOLSTAD 23-27 (9-12)
Sluttspillet – 4. semifinalekamp 
Runarhallen                                                                                      
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 5(2), Elias Thome, Janus Smarason 7, Magnus Langeland 3, Simen Lyse 2, Adrian Aalberg 7, Sander Rønning, Magnus Gullerud 2, Vetle Eck Aga, Martin Kærgaard, Aksel Hald 1, Henning Limstrand, Eskil Dahl Reitan.
Toppscorer Runar: Christoffer Rambo 5, Mads Rekstad 5(4)
Utvisninger: Runar: 1 x 2 min. – Kolstad: 5 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball