Tittelforsvareren fikk revansje – Kolstad

Tittelforsvareren fikk revansje

I Kolstad Arena var vi tittelforsvarer Elverum overlegen. I Terningen Arena i kveld fikk tittelforsvareren revansje. Kampen om sluttspill-triumf og billett til Champions League er ikke tapt selv om vi i kveld tapte klart (27-33), og Elverum utlignet stillingen til 1-1 i duellen over fem finalekamper. 

– Det var rett og slett en dårlig dag på jobb, sa Stian Gomo til TV2 og tilføyde: – Forsvarsspillet vårt var svakt, målvaktspillet var ikke topp og så bommet vi så fryktelig mye. Vanskelig å peke på de tingene vi må bli bedre på til kamp nummer tre på onsdag, det blir det ikke.

Å være enig med Stian i det, er såre enkelt, fordi:

* Vi skjøt målvakt Emil Imsgard til en kvalitet som både Elverum og Emils påtroppende klubb, ungarske Veszprem, har all grunn til å være smilende fornøyd med.

* Vår uttellingsprosent på skudd før pause var 46, mot Elverums 65. Etter pause var det en del bedre, 59 %, men Elverum hadde 69!
* Vi bommet på tre straffekast – Elverum scoret på begge sine.

* Vi presterte å bomme på målet to ganger da vi skulle sende ballen langt, inn i et keeper-tomt mål – scoringer som kan være avgjørende for at motstander trekker inn overtallsspill-kortet. Det slapp Elverum i kveld, styrte i stedet det hele og varierte mellom overtallsspill og seks mot seks.

* Vi klarte ikke på noe vis avvæpne bakspiller Blomgren – åtte mål på ti skudd. I første finale scoret han tre på åtte.

* Og vi klarte overhodet ikke å få taket på strekspillerne – enten Elverum spilte 7 mot 6 eller 6 mot 6. Jeg noterte ni fra strekspillerne Awad (4) og Larsen (5).

Magnus Gullerud var blant de bedre i kveld. Scoret på fire av seks avslutninger og skaffet oss en syvmeter. I det som tidlig i karrieren var hans hjemmebane var han klar på at publikumstrykket som hjemmefansen lager i Terningen, det er det ikke alltid like lett å ikke være berørt av:

– Vi startet egentlig godt i begge omgangene. Men så ble det for mange bom, for liten skarphet i avslutningene. Når vi blir hengende etter og må jage, er det også lett for at vi slipper inn noen enkle mål. Elverum lyktes også relativt godt med sitt syv mot seks-spill – og vi klarte ikke å straffe dem med å sette ballen i tomt mål. Nå får vi bare slå tilbake i kamp tre, hjemme i Kolstad Arena på onsdag – som vi gjorde i semifinalen mot Runar.

Selv med «en dårlig dag på jobben» som Stian beskrev det, er glimtet i øyet på plass – noe Gabriel viste da han ble intervjuet av TV2: «Kuul ramme rundt kampen, gøy. Og etter to kamper vant vi altså den første, og da spilte jeg ikke – mens vi tapte i dag, når jeg spilte…»

Gabriel ivrig tilbake etter lyskeproblemene. Heller ikke han ble stående med alt for hyggelig uttelling på skudd (50%), men han ville mye, og jeg tipper han både vil mye og får til mer i kamp tre i Kolstad Arena på onsdag!

Kjekt å registrere også at Henning Limstrand tok godt vare på de få mulighetene han fikk inne på streken; to skudd, to scoringer – den eneste av våre med hundre prosent uttelling.

Og hva med Janus Smarason som var kampens gigant i første finale mot Elverum? Tittelforsvareren klarte å temme Janus noe bedre, men også i kveld var han god; scoret seks på ni skudd og var nest sist på syv – det siste et fint eksempel på dialogen mellom Janus og Gullerud på streken.

Et uttrykk for at det ikke skulle gå vår vei i kveld, var Janus sitt straffekast på stillingen 20-25 og ennå et drøyt timinutt igjen av kampen: Janus sendte den presist med stuss mellom beina på keeper Imsgard – bare det at stussen var hakket for røff, og ballen slo i tverrliggeren og ikke havnet i nettmaskene…

FAKTA

Elverum – KOLSTAD 33-27 (15-11)
Sluttspillet – 2. finalekamp
Terningen Arena                                                           
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 4, Elias Thome, Gabriel Setterblom 5, Janus Smarason 6(1), Eskil Dahl Reitan, Magnus Langeland, Simen Lyse 2, Adrian Aalberg 3, Sander Rønning, Magnus Gullerud 4, Vetle Eck Aga, Martin Kærgaard, Aksel Hald 1, Henning Limstrand 2.
Toppscorer Elverum: Daniel Blomgren 8
Utvisninger: Elverum: 2 x 2 min. – Kolstad: 3 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball