Erlend – ny på kanten – Kolstad

Erlend – ny på kanten

En trondhjemmer vender hjem. Kantspilleren Erlend Johnsen blir Kolstad-spiller etter én sesong i 1.divisjon med Sandefjord. 

– Jeg ble kontaktet av Kolstad for en god stund siden. Stian Gomo ringte og sa at klubben hadde fulgt min utvikling og så på meg som en aktuell spiller på høyrekanten enten neste sesong eller sesongen etter, forteller Erlend. Nå blir det allerede fra høsten av.

20-åringens håndball-tilværelse startet i Ranheim hvor han var frem til 14-årsalderen. Så ble det CSK og seniorhåndball helt fra han var 16. Frem til 2018/19-sesongen var han bakspiller, men så rykket han ett steg utover til høyrekant. Det har juniorlandslagstrenerne den gang, Fredrik Ruud og Kristoffer Frostad, mye av «skylden» for:

– Jeg ble innkalt til samling – som kantspiller. Siden er det blitt kanten for meg, sier Erlend. Per i dag står han med 31 yngreslandskamper og 37 scoringer og er i troppen til Junior-VM som spilles i Hellas og Tyskland i perioden fra 18. juni til 7. juli. I 1. divisjon for Sandefjord denne sesongen spilte han 24 av de 26 kampene og noterte seg for 99 scoringer, 15 av dem på 7meter, altså drøyt fire scoringer i snitt per kamp. Uttellingsprosenten var også meget bra, rundt 80.

Så hvordan reagerte Erlend på telefonen fra Stian og Kolstad?

– Det kom veldig overraskende, og jeg innrømmer greit at jeg ble smigret. Å få muligheten til å være i Kolstad er en fantastisk sjanse for egenutvikling. Jeg har alltid satt meg mål, helt fra jeg var liten. I dag er målene høye; kanskje en dag få sjansen til å spille på A-landslaget, få kamper i Champions League. Muligheten er blitt større med overgang til Kolstad, men det handler om å gå «all in».

Og det gjør Erlend. Etter at Sandefjord-kapitelet er avsluttet, blir det nå en periode med mye egentrening – styrke og løping – før Junior-VM og før han 17. juli mønstrer på som Kolstad-spiller.

– Jeg ser veldig frem til det, ikke minst samarbeidet med Sigvaldi (Gudjónsson), en verdensklasse-spiller som jeg håper å lære veldig mye av, sier Kolstad-spiller in spe, Erlend Johnsen.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball

FOTO: Anders Bergheim