Tidenes blåveis – men Gabriel spiller – Kolstad

Tidenes blåveis – men Gabriel spiller

Det kan gå noen kuler varmt når kolstadspillerne trener, også på formiddagens økt. Det gikk ut over venstreøyet til Gabriel Setterblom, og det var ikke første gang denne våren at Gabriels ansikt fikk seg en skikkelig smell.

Gabriel Setterblom: Scoringsjubel mot Runar. Vi tar gjerne imot mange slike mot Elverum i morgen. (ARKIVFOTO: LARS SKAUG)

– 11. mai, dagen før tredje semifinale mot Runar, traff en albue meg over høyre øye. Det førte til en skikkelig blåveis da også og gjenklistret øye. Men jeg kunne spille dagen etter. Nå ser jeg dobbelt på venstreøyet, fortalte Gabriel da jeg snakket med ham etter treningen – og la til: – Jeg er veldig tent på å spille, men må jo se på begge øynene.

Kolstad-fysioterapeut Øyvind Skarsaune syntes situasjonen var såpass alvorlig at han sendte Gabriel til lege og derfra gikk turen til CT-undersøkelse.

– CT viste at det ikke dreide seg om brudd. Synet er også blitt bedre, så jeg skal spille i morra! Det skulle vært svært alvorlig for at jeg ikke skulle ha spilt, sier en kampglødd Gabriel.

I andre sluttspill-finale var Gabriel vår toppscorer, men også han måtte finne seg i å få notert noen for mange bomskudd – 50 prosent uttelling:

– Elverum spilte en bra kamp, absolutt, men vi ga dem muligheten til å være så bra. Og så er det typisk at når vi taper, så er motstanders målvakt deres beste. Vi «brente» for mye i Elverum – jeg skal forsikre dere om at jeg ikke prøver å brenne, sier Gabriel med et smil. Og mer:

– Håndball er enkelt, du får ofte sjansen til raskt å rette opp feilene.

Det har Gabriel tenkt å gjøre mot Elverum i Kolstad Arena i morgen. Hva så med det uvant store tapet i Terningen Arena (27-33)? Nå er riktignok sluttspill-reglementet slik at alle kamper skal vinnes og målforskjell ikke teller. Men det må likevel svi litt ekstra å tape med seks i stedet for med ett; eller hva sier Gabriel?

– Jeg skjønner hva du mener, men det plager ikke meg at det ble seks minus i stedet for med ett for eksempel. Da vi på søndag innså at det kom til å bli tap, falt vi litt ned. På gjennomgangen av kampen var det tydelig hva vi gjorde galt. I angrepsspillet opptrådte vi for eksempel for oppjaget. Å finne roen blir viktig i morra. Vi har presset på oss på hjemmebanen. Det liker jeg. Jeg gleder meg til kamp, sier blåveisgutten med den effektive «kjeiva».

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball