Dramatiske sluttsekunder – Kolstad

Dramatiske sluttsekunder

Det var kanskje ikke den vakreste håndballkampen som er blitt spilt. Men når det gjelder sitrende dramaturgi og neglespisende spenning i de avgjørende sluttminuttene, da er det lite som overgår kveldens sluttspillfinale – den tredje av fire, eller kanskje av fem. Kolstad ett mål bak til pause (14-15), ett foran etter en times spill (30-29) og dermed 2-1-ledelse i kamper før neste onsdags fjerde treff i Elverum.

Vi bommet en god del før pause, vi gjorde noen tekniske feil, en utvisning kostet oss to baklengs, og da et drøyt timinutt var spilt, kom Elverum i ledelsen for første gang. Den holdt de helt til pause – på det meste var den på fire mål (12-8), men vi beit oss fast, lot oss ikke hekte av som i kampen i Elverum. Janus sin første scoring måtte vi vente på i 26 minutter, men den var viktig som bare det – og fikk følge av Sigvaldig og Simen (Lyse) slik at vi gikk bare ett mål bak da halve kampen var spilt.

Den siste halvtimen var kliss jevn, og det siste femminuttet var ikke noe unntak – det var målfattig og dirrende spennende. Her er momentene fra de avgjørende siste fem:

* 59:04 – Borzas skyter i blokken vår
* 59:15 – Torbjørn gjør en dobbeltredning fra Grøndahl – «matchvinnende»
* 59:39 – Berge/Gomo legger time out-kortet
* 59:54 – Gabriel leter etter pasnings-mottaker, Janus er markert, men finner Lyse som går i været og klinker inn seiersmålet – 30-29.

Det er fem sekunder igjen av kampen, Simen fyrer løs – matchvinner-scoringen!

– Jeg så på klokka og så det var bare fem sekunder igjen, måtte bare ta skuddet, smilte Simen (Lyse) og mer: – Det var en sinnssyk følelse å se ballen i mål og vite at Elverum ikke ville rekke å utligne. Men dette ble en kamp med et oppjaget tempo. Elverum forsvarte seg godt. De har virkelig gjort hjemmeleksen sin etter cupfinalen. Jeg føler det er blitt vanskeligere og vanskeligere for hver kamp. De har ikke minst et godt forsvar med god keeper (Imsgard) og to smarte forsvarsspillere i Vidovic og Cuenca. Jeg tror at dette må ha vært en veldig bra håndballkamp for publikum.

Og en godt fornøyd Stian Gomo sa det slik: – Dette var vel en finale verdig, vel. Det har vært snakket om «drømmefinale», og da fikk gi folket det, da. Vi er opptatt av at laget er stjernen. I dag var det et par som gjorde stjerne-aksjoner; Torbjørns dobbeltredning og Lyse sin scoring – og så var jo Gabriel gjennomgående veldig god.

Blåøie-Gabriel leverte en super angrepskamp

Det siste var ikke noen selvfølge. Gabriel fikk som mange har fått med seg en solid blåveis på gårsdagens trening. Tanken på at det skulle stoppe ham fra å spille denne kampen, var veldig fjern. Men så:

– Våknet jeg i morres med vondt i hodet og litt influensa-symptomer. Likevel var det uaktuelt å stå over en kamp som denne, sa Gabriel.

Og takk for det, kan vel vi si. Gabriel var strålende offensivt; syv skudd, syv scoringer: «Det får vel være godkjent. Jeg får prøve å gjøre det samme også i neste finalekamp…

«Kolstad å le, å le, å le – Kolstad å le, å le, å le…»