Fem på Årets Lag og beste kamparrangør – Kolstad

Fem på Årets Lag og beste kamparrangør

Vi har allerede vunnet to titler og har en god sjanse til å ta den tredje. I tillegg har det drysset med utmerkelser over Kolstad Håndball. Det er daglig leder Jostein Sivertsen veldig godt fornøyd med.

Vi har altså seriemesterskap og cup-gull i boks. Vi har sjansen til å ta sluttspillet. Vi har fem mann på «årets lag» i eliteserien og i tillegg Janus som årets nykommer. Det hele toppes med utnevnelsen «årets arrangør».

– Å får disse kåringene er god omdømme-bygging. Prosjektet vårt ble møtt med en del støy i starten, men det har nå lagt seg. Kåringene er resultat av mange års arbeid. Vi ønsker å fremstå både som jordnære, offensive og ydmyke og håper at vår satsing er en gavepakke til norsk håndball. Vi ønsker rett og slett å være godt likt i hele Håndball-Norge.

Jostein Sivertsen har hatt mye å juble for denne sesongen.

– Jeg tar kåringene også som et bevis på at vi er på rett vei.  Nå gjelder det for oss å ikke miste bakkekontakten, sier Jostein og legger til: – At kåringene både av arrangement og årets lag er gjort av spillerne er ekstra stas. 

Janus x 2 + 4 til

På «årets lag», altså stemt inn av eliteserie-spillerne, er det fullt med kolstadspillere: Torbjørn Bergerud (målvakt), Sigvaldi Gudjónsson (høyre kant), Magnus Gullerud (strekspiller), Janus Smarason (playmaker) og Vetle Eck Aga (forsvarsspiller). I tillegg er Janus også kåret til «årets nykommer». Hva tenker han om en slik dobbel utmerkelsen?

– Selv om jeg ikke tenker veldig mye på det, er det alltid gøy å bli satt pris på. Det ble snakket mye om oss nykommere om at vi kom og skulle bidra med ekstra kvaliteter. Vi må vel kunne si at vi har innfridd forventninger, sier Janus. I 2019/2020-sesongen ble han som Aalborg-spiller kåret til sesongens playmaker.

Janus Smarason – REMA 1000-ligaens beste playmaker, synes spillerne selv.

Hva synes han selv om sin egen sesong?

– Jeg har vært i bra form, har fått trent godt, og skulderen har oppført seg bra. Mindre kampbelastning har vært bra slik sett. Laget vårt synes jeg har utviklet seg og stadig blitt bedre.

– Men tilbake til deg; hvis vi skulle trille terning, hva ville den ha vist?

– Tja, jeg har vel vært bra i de fleste viktige kampene – bortsett fra en kamp i Elverum, svarer Janus med et lite smil og legger til: – En 4 på terningen vil vel være passende…

60-talls i arrangementsstaben

Spillerne har innfridd, og både de og publikum er blitt møtt med et fint rigget Kolstad Arena til kampene. Kristin Eggen har i mange år stått i spissen for en arrangementsstab som i dag teller et 60-talls personer. De første dukker opp i hallen rundt fem timer før avkast, og når spillerne gjerne vil starte oppvarming, en times tid før kampstart, da er det aller meste på plass.

Kristin Eggen har vært primus motor i Kolstads kamparrangement i snart et tiår. Neste sesong blir det enda flere kamp-arrangement å holde styr på.

– Det tar litt ekstra tid og mannskap fordi vi må rigge hallen fra bunnen av. Da vi spilte kampene i Trondheim Spektrum, var selve banen klar da vi kom. I Kolstad Arena blir hallen brukt på en annen og mer omfattende måte – elitearenaen er til daglig delt i tre flater, forteller Kristin.

Så en tidlig oppgave på kampdag er å legge kampgulvet med de riktige oppmerkingene og reklamene. Kolstad-veteraner tar seg av det – som rekruttspillere står for den motsatte jobben, å fjerne «gulvet».

Rundt selve kampen og kamparenaen er det massevis av oppgaver som skal løses, unge og voksne er med i den store dugnadsgjengen som mønstrer til hver kamp; kiosk, vakter, verter som tar imot bortelag og dommere, VIP-arrangementene – der er det rundt 10 personer som er i sving – parkeringsvakter, mopping under kamp, innløpning med klubbflagg osv. osv.

Og når vi nærmer oss kamp, da tar vår underholdningssjef, Anders Bergheim, kommandoen og entusiastisk varmer opp publikum – ikke minst med «Kolstad Arena, e vi me´»

Anders Bergheim – vår underholdningssjef; stemningsskaper i særklasse.

Men hva synes Kristin om «årets arrangør»-utmerkelsen?

– Det synes jeg er stas, en tillitserklæring. Spesielt moro at det er spillerne, motstanderne, som har stemt oss frem. 

– Hva med fortsettelsen, Kristin?

– En utfordring nå er å få til enda mer stemning i hallen, sier Kristin. Hun har slett ikke tenkt å gi seg selv om hun har holdt det gående siden 2014, tvert imot:

– Neste sesong blir det enda flere kamper. Vi skal jo spille europacup i en eller annen turnering – helst Champions League – og da blir det så mye å gjøre at jeg ikke kan være 100 prosent i jobb på videregående skole i tillegg til å ha det praktiske ansvaret rundt kampene våre. 

Derfor blir Kristin 50 prosent lærer og like mye kamp-arrangør.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Lars Skaug og Robert Magnussen