«Traff på de tre første – bare å fortsette da» – Kolstad

«Traff på de tre første – bare å fortsette da»

«Etter at jeg traff på de tre første skuddene, skjønte jeg at det bare var å fortsette.» Og det gjorde Gabriel Setterblom lurt i. Han endte opp med 10 av våre til slutt 29 – to flere enn Elverum, som ga sluttspilltriumf. Tredje tittel for sesongen og anledning til å søke plass blant den ypperste elite – til championsleague-spill.

Gabriel startet sluttspillfinalene med lyskeproblemer og ingen aksjoner i kamp én. I kamp nummer to traff han på halvparten av skuddene, og i tredje finale var han 100 prosent – syv scoringer på like mange skudd. I kveld er det ingen overdrivelse å si at han fulgte opp strålende med sine 10 treffere på 11 skudd. Hvordan var inngangen til kampen? 

– Det er klart at det har vært spenninger og litt ekstra nerver i kroppen, men det var ikke slik at da jeg våknet i morres så tenkte jeg «oj, nå skal vi spille en kjempeviktig kamp.» Jeg har det veldig gøy med håndballen for tiden. Derfor gikk jeg også til dette med riktig spenning. At jeg fikk vist hva jeg jeg kan i en slik kamp, det føles godt. Vi viser hva som bor i oss i dag, helt fantastisk.

Gabriel «angrep» med riktig spenning; viste det ikke minst med å sette inn 4-1 etter to og et halvt minutt, 6-2 etter åtte minutter og 7-3-målet etter ti minutters spill. Bulldoseren med den dundrende kjeiva var også klar for mer. Vi skulle notere ytterligere syv fulltreffere. At han bommet på ett skudd, er nesten som en kuriositet å nevne. Gabriel var rett og slett imponerende god. Trener Stian hadde mange lovord å bidra med:

– Det er rett og slett artig å se Gabriel i aksjon. Han var enorm i kveld og har egentlig vært veldig god i hele sesongen. Utviklingen hans de to siste sesongene har vært stor. Han har gjort et meget godt stykke treningsarbeid, funnet matchvekten sin og står altså frem som i dag. Veldig artig.


Rødt drama endte godt – for oss..

Vi kom til Terningen Arena med matchballen, og det så absolutt ut til at den hadde vi lyst til å beholde. Det første kvarteret var vi rett og slett gode. Vi satte sjansene, og Torbjørn reddet skudd. Elverums sikre siste skanse, Emil Imsgard, var nesten marerittaktig god i forrige kamp. I kveld fikk han ikke tak i noen av våre skudd. Vi skjøt ham rett og slett ut av kampen. På vår ledelse 10-7 etter ca. et kvarter, ble han byttet ut. Inn kom Simon Mizera, og han skapte mer bry for oss.

Det neste kvarteret var vil slett ikke nøyaktig nok. Mizera reddet fem, og vips så var kampen jevn – med oss ett mål bak ved halvspilt kamp.

Etter pause måtte vi jage – til vi fikk smaken på føring igjen; Sigvaldis kontra til 19-18-ledelse. Og innspurten ble like rød som den ble spennende – med to ganger rødkort til Elverum i løpet av de tre siste minuttene og 29-27-seier for oss. Avgjørelsen falt da Adrian opptrådte som den balltyven vi vet han kan være, spilte frem Sigvaldi som satte scoringspunktum med 20 sekunder igjen av kampen.

Lagkaptein Sigvaldi har spilt langt bedre angrepskamper tidligere. Men han tok sjansene som bød seg – også noen av de som ikke var fullt så opplagte. Og så kontret han altså inn kampens siste. Den rutinerte kantspilleren hadde like etter kampen vanskelig for å sette ord på dette: – Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal tenke nå. Vi er en gjeng med vinnerskaller. Det er helt sinnsykt, fikk han i alle fall sagt.

Og Torbjørn Bergerud han fikk kjent på den gode følelsen med å vinne en tittel på bortebane, på samme måte som han gjorde forrige sesong som GOG-spiller og mot Aalborg. Til TV2 rett etter kampen uttrykte han seg slik: – Dette var en kjempedeilig følelse. Vi har kjempet en hel sesong, tatt store steg og spilt oss sammen. Dette var en fortjent gullmedalje, spør du meg…

Fortjent, definitivt!

Så nå ligger veien åpen for å sende en søknad til EHF om å få en ledig plass i Champions League neste sesong. Bare for å ha nevnt det, her er en knippe av de lagene som også er kandidater – eller vil garantert få spille: THW Kiel, Magdeburg, Füchse Berlin, PSG, Szeged, Veszprém, GOG, Aalborg, Kielce, Porto, Sporting Lisboa, Pelister og Celje. 

Storfint selskap.

Rødtrøyene våre har altså til de grader innfridd de store forventningene stilt til dem; tre titler av tre mulig! Jeg henger meg gjerne på Vetle sin oppsummering: 

«Tre av tre – blir ikke bedre enn det.»

FAKTA

Elverum – KOLSTAD 27-29 (16-15)
Sluttspillet – 4. finalekamp
Terningen Arena  – 2500 tilskuere (fullt hus)                                                  
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 3(1), Elias Thome, Gabriel Setterblom 10, Janus Smarason 3, Eskil Dahl Reitan 1, Magnus Langeland, Simen Lyse 6, Adrian Aalberg 3, Sander Rønning, Magnus Gullerud 1, Vetle Eck Aga, Martin Kærgaard, Aksel Hald 2, Henning Limstrand.
Toppscorer Elverum: Tobias Grøndahl 6(2)
Utvisninger: Elverum: 3 x rødt kort (Cuenca og Hedberg) + 2 x 2 min. – Kolstad: 2 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
FOTO: Barbro Borthen