Klar for Champions League – fantastisk! – Kolstad

Klar for Champions League – fantastisk!

Klokken 11 i formiddag offentliggjorde Det Europeiske Håndballforbundet (EHF) hvilke lag som får spille Champions League kommende sesong. På listen – Kolstad Håndball – en fantastisk nyhet, som varmet om kapp med det solfylte, varme trønderværet.

– Jeg dro til Final4 i Köln på fredag med noenlunde tro på at vi skulle få en plass. Men i samtaler med EHF-representanter ble jeg fortalt at konkurransen for å få innpass i den gjeveste turneringen aldri har vært så tøff som nå, forteller Jostein Sivertsen.

– Samtidig fikk jeg også tilbakemeldinger i løpet av helgen at vi faktisk hadde en god sjanse til å komme med i Champions League – selv om vi ikke oppfylte kriteriet med gode resultater fra tidligere turneringer. Og så gikk det altså slik, som er utrolig artig. Jeg kan jo si nå at vi frem til avgjørelsen falt har bevisst latt være å understreke hvor viktig det er med en plass allerede kommende sesong. Men det er det altså – på alle vis.

Og det understreker også markedssjef Vegard Selven:

– Da nyhet sprakk kjente jeg at jeg ble «steike» glad, helt fantastisk nytt! Det tok rett og slett litt tid før jeg tok det helt innover meg. Jeg har lenge hatt troen, men de siste dagene må jeg innrømme at det vekslet med litt usikkerhet. Så landet vi som vi håpet.

– Hva betyr det å bli invitert inn i det beste selskap på første forsøk?

– Det betyr selvsagt mye for oppmerksomhet, og engasjement i vårt arbeid – også for å bli «hele Norges klubblag». Så er det også veldig viktig at vi nå kan tilby de 80-talls samarbeidspartnerne våre et enda bedre produkt, større kamp-evenement, VIP-arrangement – rett og slett en samarbeidspakke med økt verdi. Jeg mener også at dette vil bety økt verdi både for Trondheim Spektrum og Trondheim som by.

I sitt nyhetsinnlegg på sin hjemmeside fremhever EHF momentene som er lagt til grunn for å gi seks lag plass i gruppespillet. Det er forhold som blant annet hjemmebane, tilskuer-mengde, TV-dekning og tidligere resultater i EHF-turneringer. EHF-representanter har vært til stede i Trondheim og fått oppleve koket med 9000 tilskuere i en fullsatt Trondheim Spektrum. Det har nok også hatt sitt å si for å velge Kolstad, gi oss et «wild card».

Kampene i herrenes Champions League skal spilles på onsdager og torsdager, første kamper  13. og 14. september.

– Vi har en runde å gå for å få plassert kampene. Det er et par datoer hvor Spektrum er opptatt, så der må vi jobbe for å få kamper på bortebane, sier Jostein Sivertsen.

De 10 lagene som var kvalifisert:

SC Magdeburg og THW Köln (Tyskland) – GOG (Danmark), Barca (Spania), Paris Saint-Germain Handball (Frankrike), Telekom Veszprém (Ungarn), HC Eurofarm Pelister (Nord-Makedonia), Barlinek Indutria Kielce (Polen), FC Porto (Portugal) og RK Celje Pivovarna Lasko (Slovenia).

Og de seks lagene som ble oppgradert:

KOLSTAD, HC Zagreb (Kroatia), Aalborg Håndbold (Danmark), Montpellier Handball (Frankrike), OTP Bank-Pick Szeged (Ungarn) og Orien Wisla Plock (Polen).

Dette betyr at Tyskland, Polen, Frankrike, Ungarn og Danmark har fått med to lag hver. Blant de fire lagene som søkte plass i Champions League uten å få det, er svenske Kristianstad, som vi skal møte i to treningskamper – i Rørvik – i midten av august.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball