Applaus for drømmetrekning – Kolstad

Applaus for drømmetrekning

Det var bare blide ansikter å se i møterommet på Kolstad Arena da trekningen i Champions League-gruppespillet ble foretatt. Vi er riktignok kommet i kanskje den sportslig sterkeste gruppen, men som nok også er den mest attraktive for publikum:

– Jeg er kjempefornøyd; dette var helt fantastisk, drømmetrekning rett og slett, sa markedssjef Vegard Selven og fortsatte:

– Vi møter store lag som også er kjent for folk flest, og i tillegg er det også noen som vi kanskje også kan slå så vi kommer oss videre fra gruppespillet.

Motstanderne i gruppe A ble Kielce (tapende finalist de to siste sesongene i Final4), PSG (tapende finalist i 2016/2017), Kiel (mester i 2019-2020), Aalborg (tapende finalist i 2020/21), Szeged, Zagreb og Pelister – som blant annet betyr at Sander Sagosen skal opp mot gamle kjente i tre lag han tidligere har spilt for; Aalborg, PSG og THW Kiel:

– Det var en ønsketrekning. Nå får jeg spille mot gamle lagkamerater og samtidig bryne oss mot noen av de aller beste lagene som finnes, vise hva vi i Kolstad kan prestere mot slik motstand. Jeg tror at denne trekningen også gir oss en bra sjanse til å hevde oss. Ambisjonen er selvsagt å gå videre fra gruppespillet, sa Sander. Lars Eggen Rismark og Adrian Aalberg var også i arenaen og fulgte trekningen:

Lars: «Fantastisk artig. Jeg ville vært fornøyd uansett utfallet av trekningen. Selv mot disse sterke lagene mener jeg vi har sjansen til å hevde oss. Og en slik mulighet i tillegg til at vi trakk store publikumslag, det er en god «kombo».

Adrian: «Vi skal opp mot riktig store lag. Sesongen vi nettopp har avsluttet viste at vi trengte en god del tid på å samspille et nytt mannskap. Det var veldig stor forskjell på det vi presterte i treningskampene mot danske lag før sesongen og det nivået vi avsluttet på. Nå er det også flere nye som skal spilles inn, som gjør at vi kanskje kan få samme utvikling som i fjor for å nå et stabilt godt kollektiv. Men i dette arbeidet har vi de beste hodene til å sy sammen kollektivet på høyt nivå.»

Og hva med Stian Gomo som også fulgte trekningen sammen med 20-30 andre, hvordan reagerte han på utfallet av trekningen?

– Det er klart at de aller beste er veldig gode, men jeg mener at det finnes muligheter til å gå videre, altså unngå å bli blant de to siste i gruppespillet. Vi bør absolutt ha som ambisjon å gå videre. Så er vi naturligvis veldig klar over at det er mektige motstandere vi skal opp mot.

Gruppene

Gruppe A:
Kielce, PSG, Kiel, Aalborg, Szeged, Zagreb, Pelister og Kolstad.

Gruppe B:
GOG, Veszprem, Barca, Magdeburg, Plock, Montpellier, Porto og Celje.

PS!
Kampprogrammet blir først klart om noen dager, ble det sagt på den tv-sendte trekningen i Wien. Enkelte har nevnt at gruppe-enerne skal starte på hjemmebane mot gruppe-åtterne. Stemmer det, blir det Kolstad-debut i verdens beste liga borte mot de polske mesterne i Kielce.

PS2!
Sander skal altså møte tre av sine tidligere klubber. Også lagkaptein Sigvaldi Gudjónsson skal opp mot tidligere klubbkamerater – i Kielce – og Janus Smarason i forhold til Aalborg.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball