Pressemelding fra Kolstad Håndball – Kolstad

Pressemelding fra Kolstad Håndball

Formidlet til media tirsdag 11. juli 2023

Kolstad Håndball satte i gang tidenes satsing i norsk håndball høsten 2021, som skapte stor oppmerksomhet fra Trondheim og langt utover Norges grenser. Klubben signaliserte at ambisjonen var å vinne Champions League med et trøndersk lag som har sterk lokal og nasjonal forankring. Vi signerte en rekke norske landslagsprofiler, i tillegg til 2 islandske landslagsprofiler. Disse spillerne skulle sammen med de som allerede var i Kolstad Håndball danne fundamentet for en satsing som norsk håndball ikke har sett maken til.

Klubben har opplevd en eventyrlig suksess både på og utenfor banen det siste året. Vi har vunnet både serie, NM og sluttspill i Norge, og vi er klare for spill Champions League til høsten. Vi har solgt ut Trondheim Spektrum med 9 000 tilskuere både mot Elverum og Drammen, og har blitt kåret til Årets Arrangør i REMA 1000-ligaen. Nylig vant Kolstad Håndball Robert Millar- prisen, som Trondheim Markedsforening delte ut som et bevis på at vi var Årets Markedsfører i Trondheim i 2022. Kun en gang tidligere har et idrettslag vunnet den prestisjefylte prisen, og det var Rosenborg Ballklubb i 1990. Det er skapt et fantastisk fundament som vi kan bygge videre på, som gjør oss sterk i troen på at vi skal lykkes med de skyhøye målene vi har satt oss.

Da vi trykket på startknappen for denne ambisiøse satsingen høsten 2021, så var vi sikre på at alt lå til rette for å sette i gang dette idrettseventyret. Men verdensbildet endret seg vesentlig da Russland invaderte Ukraina i februar 2022. Det var starten på en uro i Europa som førte til energikrise, høy inflasjon, svak krone, høye renter og generell usikkerhet i mange bransjer på hvordan verden vil se ut framover.

Dette har medført at det har blitt mer krevende å sikre de inntektene vi trenger for å etablere oss som et europeisk topplag i håndball. Vi har alltid vært opptatt av å ha en ryddig økonomi i Kolstad Håndball, og derfor må klubben være ansvarlige å redusere kostnadene nå. Vi reduserer kostnader på mange områder, men først og fremst er det lønnskostnader vi kan redusere uten at det vil gå vesentlig utover den sportslige satsingen vi har satt i gang. Alle spillerne i Kolstad Håndball har en ambisjon om å vinne Champions League med et trøndersk klubblag som skal begeistre hele Norge. Vi har god dialog med alle spillere, trenere og ansatte som blir berørt av lønnsreduksjonen. Klubbens ambisjon er å sluttføre forhandlingene med de involverte senest neste uke.

Vi har iverksatt en kostnadsreduserende tiltaksplan for kommende sesong, som skal sørge for at vi får balanse i regnskapet. Målet om å innfri ambisjonen om å vinne Champions League står fast. Vi har allerede et fantastisk lag både på og utenfor banen, som har ambisjoner om å skape trøndersk og norsk idrettshistorie.

Alle spørsmål knyttet til denne pressemeldingen kan sendes til Daglig Leder Jostein Sivertsen.
Tlf. 90 15 15 68.