Så er hardkjøret i gang – Kolstad

Så er hardkjøret i gang

Visst er det hardt, kondisjonstestingen på tredemølla, fast post på programmet når kolstadspillerne starter felles sesongforberedelser. På Olympiatoppens testlab på Granåsen i dag fikk trippelmestere – og nye spillere – virkelig kjørt seg.

Sander er så vidt i gang på tredemølla – foreløpig svir det ikke i beina

I fjor ble spillerne teste på «mølla» både i mai og juli. Sander Rønning var best i mai og på tredjeplass i juli. I dag glapp pallplassen så vidt for kjappfot-kameraten. Nykommer Martin Hovde toppet listen foran Adrian og Lyse – de to beste noterte pluss 60 (antall milliliter oksygenopptak per kilo kroppsvekt) – Sander på fjerdeplass fikk 59,4:

– Det var litt under de ca. 61 jeg noterte i fjor, men testleder Einar Moxnes la mer vekt på at jeg hadde løpt lenger enn i fjor enn at tallverdien var litt lavere, fortalte Sander.

 Venstrekanten kom for øvrig litt skjevt ut i treningsarbeidet etter at sluttspilltriumfen var sikret på tidligsommeren:

– Jeg hadde hanglet en stund, og så konkluderte man med at det var bihulebetennelse. Det ble antibiotika-kur og halvannen uke uten trening. Kjedelig og kjipt, er Sanders kommentar. 

Men fra friskmelding har det gått riktig vei. Litt skikkelig sommerferie har han også fått; fem dager på Helgelandskysten og ei uke på Kos. Og treningene?

– Det har gått veldig bra – med Ole Martin (Viken) sitt treningsopplegg; to typer intervall-drag i uka, artig, men tungt – som alltid. Det føles som om jeg har vært gjennom flere økter enn forrige sommer.

Så står Sander godt rustet til en sesong med Champions League-kamper som toppen på kransekaka. 

– Ja, det blir veldig spennende og nye opplevelser for mange av oss.

– Og så får du og Adrian en ny sesong med skarp konkurranse om spilletid ute på ytterste venstre…

– Ja, det er klart vi begge vil spille mest mulig. Jeg er sulten på det og klar til å fortsette kampen om spilletiden vel vitende om at Adrian i utgangspunktet er førstevalg. Mine mål er å utvikle meg i alle spillets faser og få mer spilletid enn det jeg fikk forrige sesong, sier Sander; i tillegg til håndballen skal han også jobbe en del i DnB: – Banken har vært veldig grei og gir meg stor fleksibilitet når jeg kan jobbe.

Det gjør vondt, ja, men nå er testen unnagjort…

Hva sier så trener Stian om det han fikk se spillerne prestere på dagens testing?

– Jeg synes det jevnt over var veldig bra. Bakgrunnen er ganske annerledes enn i fjor. Da hadde spillerne en mye lengre håndballpause mellom sesongavslutning og testingen enn årets. Vi forventet litt fremgang hos de som lå lavest i fjor og litt det motsatte for de som testet best, og det slo til. 

Nå venter halløkter resten av uka krydret av ei styrkeøkt på torsdag før kolstadtroppen i neste uke har treningssamling i Oppdal.

Ferdig – hva ble resultatet?

TEKST og FOTO:

Tore Sæther / Kolstad Håndball