Pressemelding – Kolstad Håndball 19. juli 2023 – Kolstad

Pressemelding – Kolstad Håndball 19. juli 2023

I 2021 satte Kolstad Håndball i gang tidenes håndballsatsing på norsk jord. Satsingen fikk massiv oppmerksomhet både i norsk og internasjonal presse. Klubben skulle hente hjem trønderen og verdensstjernen Sander Sagosen, i tillegg til mange andre profilerte landslagsstjerner fra både Norge og Island.

Da vi lanserte satsingen vår på en pressekonferanse i Kolstad Arena 31. oktober 2021, flagget vi ambisjoner om å vinne Champions League, fylle Trondheim Spektrum med 9000 tilskuere og øke sponsorinntektene fra NOK 5 millioner til NOK 40 millioner. Samtidig var vi ærlige på at det ikke var noen «rike onkler» eller andre garantier bak denne satsingen. Vi hadde riktignok fått med mange gode sponsorer i forkant av lanseringen, men var tydelige på at hovedtyngden av jobben lå foran oss. I etterkant kan det se ut til at mange ikke har trodd oss på dette.

Siden oppstarten i 2021 har det skjedd mye. De første stjernesigneringene ankom Kolstad Håndball sommeren 2022, og nå i juli 2023 kom de 3 siste stjernesigneringene. Spillere og trenere har gjort en fantastisk jobb, og klubben har opplevd stor sportslig suksess.  Tre titler av 3 mulige, og best i Norge til tross for at veldig få hadde spådd dette før sesongen. Publikum strømmet til hallen, og vi har allerede rukket å fylle Trondheim Spektrum med 9000 tilskuere både mot Elverum og Drammen i REMA 1000-ligaen. Vi har også opplevd et voldsomt engasjement i næringslivet, og gått fra 40 til 80 sponsorer. Til tross for at det har vært god flyt på mange områder, så har det vært krevende å nå de ambisiøse sponsorbudsjettene vi har satt. Årsakene er sammensatte, og vi opplever at en god del makroøkonomiske faktorer har jobbet mot oss. Samtidig så var det vårt ansvar å ta høyde for at det kunne komme motgang på veien, og derfor må vi erkjenne at vi ikke har vært gode nok i våre risikovurderinger.

Nå har vi kommet i en situasjon der det er uunngåelig med kostnadskutt, og dessverre er det slik at klubben må redusere lønnskostnadene. Det betyr at alle spillere, trenere og ansatte med lønn over 6G har blitt bedt om å gå ned 30 % på all lønn over 6G. Dette har selvsagt vært en krevende prosess, men vi er i dag veldig glade for å meddele at vi har fått landet en løsning som gjør at vi kommer i mål. Underveis i denne tøffe prosessen har det kommet flere forespørsler på våre spillere fra andre internasjonale toppklubber. En av spillerne, Janus Smarason, har blitt kontakt av SC Magdeburg, vinneren av Machineseeker EHF Champions League 2022/2023 med tanke på en overgang. I og med at Janus er en av spillerne som har blitt bedt om å ta en lønnsreduksjon, så synes vi det var fair å la Janus gå til SC Magdeburg når denne muligheten dukket opp. Klubben ønsker å takke Janus for innsatsen, og ønsker ham lykke til videre i hans håndballkarriere.

I dag, onsdag 19. juli 2023, kan vi med stor glede meddele at resten av spillerne, trenerne og de ansatte er med videre i det som er tidenes satsing i norsk håndball. Vi er utrolig takknemlige for den lojaliteten de viser, og at de har lyst til å bidra til at klubben når sine ambisiøse målsetninger.

Vi ønsker å benytte muligheten til å be om beklagelse til alle som har blitt berørt av denne situasjonen, enten direkte eller indirekte. Vi har prøvd å være ærlige hele veien, men med fasiten i hånda må vi erkjenne at her har vi vært overambisiøse og satset over evne.

Nå skal vi samle oss som klubb og rette fokus framover.

For spørsmål angående denne pressemeldingen, kontakt Daglig Leder Jostein Sivertsen
Mail: jostein.sivertsen@kolstad-handball.no Tlf: 90151568