Ryggoperert – sesongåpningen ryker – Kolstad

Ryggoperert – sesongåpningen ryker

Gabriel Setterblom har hatt problemer med ryggen de siste fire-fem årene. I forrige uke ble det bestemt at det ikke var noen vei utenom operasjon. Den var vellykket, men seriestarten er i fare:

– Det kan se slik ut, ja, at Arendal 26. august kommer litt for raskt på. Mot Bergen 2. september i serierunde to er nok mer realistisk, forteller Gabriel, som nå hviler ut noen dager i Moss hos sin mor etter operasjonen på Ahus (Akershus universitetssykehus) i Oslo.

«Thumbs up» – klar for operasjon

Problemet med ryggen er altså noe som har plaget vår høyreback i flere år:

– Prolaps-diagnose fikk jeg i 2018, og siden da har jeg hatt problemer sånn av og på. Det har vært smerter spesielt i høyre bein som har gjort at jeg ikke har klart å strekke ut beinet helt og heller ikke klart å hoppe skikkelig. I uka før cupfinalen i februar ble dette verre enn tidligere, og de tre siste månedene av sesongen var ikke bra. Etter sesongslutt ble det ikke bedre, fikk det man kaller «drop foot». Konsultasjon hos en ortoped 25. juni førte til anbefaling om operasjon. 

Gabriel ble henvist til Majorstuen spesialistsenter. Da han fikk time, var han akkurat kommet til Montpellier i Frankrike hvor han skulle være på en ukes ferie. Frankrike-oppholdet ble redusert til et drøyt døgn. Gabriel fløy hjem til konsultasjon på legesenteret som så henviste ham til Ahus for operasjon. Dato for operasjonen var ikke klar:

– Jeg dro derfor til Trondheim sist fredag, og søndag kom det spørsmål fra sykehuset om jeg kunne ta en operasjonstime på mandag. Det rakk jeg ikke. Nytt spørsmål om 19. kunne gå bra. To timer etter satt jeg på flyet til Oslo, og onsdag ble jeg operert, forteller Gabriel.

Operasjonen varte en snau time. 

– Etter at narkose-tåken lettet, registrerte jeg at høyrebeinet nå kan strekkes helt ut. Det føles som en lettelse. 

Noen dagers «rehab» i Moss sammen med mamma Hilde.


– Men treningskamper og seriestarten, de kommer for fort på…?

– De gjør nok det. Stingene skal tas etter to uker. Inntil da blir det bare gåing og kanskje litt på sykkel. Jeg har fått beskjed om at jeg etter rundt fem uker kan begynne å tenke på håndballtrening. Men serieåpning kommer altså ca. seks uker etter operasjonen, og det blir nok litt for kort tid. Men nå gleder jeg meg og ser frem til å trene og spille uten ryggsmertene, sier Gabriel – fra Moss hvor han hviler ut noen dager innen han flyr til Trondheim og slutter seg til lagkameratene og treningsuke i Oppdal – som for Gabriel blir – uten ball…

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Privat og Lars Skaug

Ryggen er vellykket operert – noen uker uten håndball står for tur – så håper vi å få se mange scener med Gabriel-jubel…