Den nye «Kolstad-vinen» – Kolstad

Den nye «Kolstad-vinen»

De er født godt innpå 2000-tallet. To av dem er trondhjemmere og har i flere år vært «unge og lovende», mens den tredje er det vi kan kalle en «late bloomer». Her er litt om trioen; Henrik Ibsen (2004-modell), Erlend Johnsen (2003) og Martin Hovde (2001).


For å ta den siste først. Martin har spilt håndball i mange år og bare i Haslum. Hvordan er det å bytte klubb for første gang og komme til Norges beste?

– Det har vært veldig greit. Mange spillere som har vært med på veldig mye i toppen av norsk og internasjonal håndball uten at de blir annet enn hyggelige og er ydmyke overfor det vi skal utføre. Føler jeg er blitt godt tatt imot rett og slett.


Det siste er både Henrik og Erlend nikkende enig i: «Er blitt hyggelig mottatt av en gjeng proffe utøvere.» «Miljøet er åpent og inkluderende. Alle er med alle, liksom.» (Henrik)

Selv om den nye trioen vår er unge, er de på nivå når det gjelder en del fysiske parameter. Ta utholdenhetstesting for eksempel. Martin var best på testen foretatt i forrige uke med 61,1. Henrik har et enda bedre resultat, fra test i CSK-regi – 62,8 – mens Erlend, som har hatt en litt spesiell sommer med mye kampaktivitet (på yngreslandslag) og derfor litt mindre sommertrening. 58,6 er likefullt godkjent (skulle jeg tro…) for løpergutten ute på høyreflanken.

God mottagelse av nye lagkamerater, men hvordan har de par første treningsukene vært?

– Nivået er skyhøyt, det har vært tungt, ingen tvil, og jeg føler at det kreves mye av fysikken for å henge med, sier Martin, som ser ut til å ha mye inne allerede. Et annet spesielt moment er hans store «fotavtrykk». Martin trenger sko størrelse 49,5 – og det er ikke akkurat hyllevare, men må bestilles…

– Jeg opplever at jeg blir utsatt for masse bra skudd, men har også hjelpe av gode forsvarsspillere foran meg. Jeg merker allerede at jeg får sjansen til å lære mye av to veldig gode målvakter – Lars (Eggen Rismark) og Torbjørn (Bergerud), sier Henrik.

– Min opplevelse er at det er veldig godt organiserte treninger, og at jeg får sjansen til å lære mye av gode spillere, som også byr på hjelp, sier Erlend.

Hva så med egne ambisjoner for sesongen:

Erlend: «Det gjelder å gripe sjansen når den kommer, vise at jeg kan prestere.»

Martin: «Jeg ser frem til at jeg forhåpentligvis får prøve meg i store kamper.»

Henrik: «Prestere best mulig i CSK, og om skade eller sykdom i Kolstad gjør det nødvendig at jeg stepper inn – griper sjansen.»

Håndball på dette nivået krever masse tid og energi. Men det er vel plass til noe utenfor hallen også…?

Martin: «Jeg skal fortsette IT-studier mot en bachelor.»

Henrik: «For meg er det oppstart mot en bachelor i økonomi og administrasjon.»

Erlend: «Jeg skal denne sesongen prioritere håndball, men regner med at det blir studiestart neste høst.»

Og dette sier Stian Gomo om trioen:

«HENRIK har vi fulgt nøye på de siste to-tre sesongene. Han har imponert i 1. divisjon for CSK. Han blir ikke en fast del av spillerstallen vår, men hospitant og en viktig nummer 3-keeper som vil være med på trening hos oss et par ganger i uka, kjenne på miljøet og treningsdagen vår. Henrik er jo veldig ung og har allerede gjort sine saker imponerende godt i 02-landslaget – som 2004-modell. Både han og Erlend er eksempel på at vi føler ansvaret for å ta vare på og også gi unge trønderske talenter muligheten.»

«ERLEND har jeg fulgt med lenge, egentlig helt siden han spilte i Ranheim. En spennende og atletisk fin spiller som egentlig startet som bakspiller, men som nå altså har funnet sin plass på høyrekanten. Han har en bra sesong bak seg i 1. divisjon for Sandefjord og er utvilsomt en potensiell toppspiller. Så er han – i likhet med Martin – klar over sin rolle i laget som gir mindre spilletid enn det de er vant med. Vi er tålmodige i forhold til deres utvikling.»

«MARTIN er et spennende og et hyggelig bekjentskap. Han er sulten på utvikling, har en fantastisk fysikk og blir en vanskelig strekspiller for motstanderne å komme rundt. I likhet med nesten jevngamle Henning (Limstrand) har Martin et stort potensial til å bli topp spiller. Tar jeg med også rutinerte Magnus (Gullerud), er det lett å se at vi disponerer tre strekspillere som jeg er sikker på vi får mye glede av i sesongene som kommer.»

PS!
A propos «den nye vinen», vi har enda flere enn  Martin, Erlend og Henrik som er født på 2000-tallet: Aksel Hald (2003), Sander Rønning (2001), Magnus Langeland (2001), Henning Limstrand (2000), og Simen Lyse (2000).

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball