«Veldig godt å komme i gang» – Kolstad

«Veldig godt å komme i gang»

Så herlig å være i gang igjen med kamper, og så godt å se konturene av noe virkelig Kolstad-stort. At det ble et ettmålstap (27-28) mot det danske mesterlaget GOG i sesongens første treningskamp, det betyr mindre. Langt viktigere som Christian Berge uttrykte det:

– Jeg så konturene av noe virkelig bra. Men foreløpig blir vi for tenkende, det går for lite på autopilot i angrepsspillet. Det kommer til å bli mye bedre. Det var deilig å komme i gang. Og så må vi få kuttet ut de mange tekniske feilene – syv bare før pause, altfor mange. Helst skulle jeg har sett at vi ikke gjorde noen slike feil, men noen få må vi selvsagt regne med. Uansett, det var veldig godt å komme i gang med å spille kamp.

Så registrerte vi at det allerede i andreomgangen ble færre slike balltap.

Simen Lyse fortsetter der han slapp i vår – med masser av gode aksjoner.

Det danske mesterlaget tok føringen fra start, vi hang bra på selv om vi altså gjorde i overkant for mange feil og svidde tre straffekast i førsteomgangen. Danskenes ledelse var aldri mer enn på fire mål. Et stykke ut i andreomgangen var dansk føring på fem, men vi hang oss på – ikke minst takket være utmerkede aksjoner av Simen Lyse:

– Lyse kom inn med sin kreativitet og løste opp i spillet – ikke overraskende, roste trener Berge som også hadde godord om målvaktspillet til Torbjørn Bergerud. Før pause hadde han syv redninger, den siste halvtimen noterte jeg 12! Imponerende og godt mange flere enn GOGs svenske landslagsmålvakt, Tobias Thulin, som kanskje presset våre gutter til å skyte på for små marginer – for mange skudd endte godt utenfor målet.

Torbjørn Bergerud leverte en strålende andreomgang. Jeg noterte 12 redninger den siste halvtimen. Målvaktduellen med den svenske landslagsmålvakten Tobias Thulin, vant han klart.

Å tape med ett for det danske mesterlaget som ikke minst har en 38-år ung playmaker i Morten Olsen, som så vidt vi vet hadde planer om å sette karrierestopp etter forrige sesong. At han ombestemte seg og tar nok en sesong, er nok GOG-folk veldig tilfreds med. Men mesterlaget fra Fyn har i tillegg flere dyktige strekspillere – blant dem norske Henrik Jakobsen, har et godt samkjørt angrepsspill, og som i kveld også manglet sin toppscorer, Emil Madsen. Han satt på tribunen. Det gjorde også den rutinerte strekspilleren Anders Zachariassen.

Berge og Gomo har ved noen anledninger tidligere i høst snakket om at det blir behov for å «kjøre smalt» en god stund. Med det mener de innkjøring av en førstesekser. Det fikk vi se i praksis i kveld. I nesten 20 minutter var Bergerud, Gudjonsson, Abelvik Rød, Søgard Johannessen, Sagosen, Aalberg og Gullerud på banen – før første innbytte ble gjort – inn med Lyse. Og Simen gikk kjapt til verket og klinket inn 8-11-scoring med en luftig «frosk». Og det kom mer, mye mer: Her var det ikke minst noen herlige flyvere – både som servitør og som avslutter. Det luftige samspillet med ikke minst Abelvik Rød var noen av høydepunktene i kveld. Simen selv:

– Jeg føler meg komfortabel i laget og føler jeg får tillit. Jeg vet hva jeg kan, og da er det bare å gjøre det. Men jeg i likhet med flere gjorde for mange tekniske feil, se vår toppscorer i kveld med glassklar selvinnsikt.

Flyvere – eller «japanese butterfly», som det gjerne også kalles, så vi noen av i kveld. Høyt fløy både Lyse, Abelvik Rød og Sander Sagosen. Herlig underholdende – og effektivt.

Mange unge kolstadsupportere hadde for øvrig en godstund etter kampen med selfier og autografer på drakten sin. Én av de mange spurte til og med Lyse; «har du plan med å komme på landslaget».
Et herlig spørsmål, relevant også, spør du meg…

PS!
Vi stilte uten en ryggoperert Gabriel Setterblom og Vetle Eck Aga, som medisinerer en lungebetennelse.

PS2!
Søndag er det mulig å få revansje. Da møter vi GOG til en andre kamp i Kolstad Arena. Avkast klokken 11:30.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Anders Bergheim

FAKTA
Kolstad – GOG 27-28 (15-18)
Kolstad Arena
Tilskuere: 1474
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald, Sander Sagosen 4, Sander Rønning, Adrian Aalberg 2, Magnus Langeland, Henning Limstrand 1, Magnus Gullerud 3, Gøran Søgard Johannessen 2, Simen Lyse 7(2), Martin Hovde, Sigvaldi Gudjonsson 5, Erlend Johnsen, Magnus Abelvik Rød 3.
GOG – toppscorer:
Alexander Blonz 10(4)
Utvisninger:
Kolstad: 3 x 2 min. – GOG: 6 x 2 min.