«Har jeg dette fortsatt i meg?» – Kolstad

«Har jeg dette fortsatt i meg?»

I fredagens kamp mot danskenes mesterlag, GOG, var uttellingen vår på skudd magre 56 prosent, i dag sterke 70. Forbedringen var ikke minst Magnus Gullerud delaktig i. Halvparten av de seks skuddene fredag var bomskudd. I dag traff strekkjempen på syv av sine åtte skudd, toppscorer.

Effektiv offensivt og kompromissløs defensivt – Magnus Gullerud, vår beste da vi slo GOG i dag.

–  Jeg synes jeg levert en ok forsvarskamp begge dager. At det ikke ble så mange bomskudd i dag som på fredag, er jeg godt fornøyd med, smilte Magnus og la beskjedent til – alt for beskjedent, synes jeg: «Bakspillerne er flinke til å finne meg inne på streken.

La gå at assistene er helt avgjørende, men så skal det absolutt sies at flere av innspillene kom i ganske så trange omgivelser, arbeidsforhold som mange strekspillere ville ha vært ukomfortable med.

Lars Eggen Rismark leverte flere sterke parader i den halvtimen han voktet målet.

I fjerde sesongoppkjøringskamp mot GOG (to i fjor og to nå) fikk vi endelig en seier mot laget fra Fyn. 30-28 (15-12) endte formiddagens dyst i Kolstad Arena i en kamp GOG aldri var i ledelsen. Berge og Gomo startet med samme mannskap som på fredag, bortsett fra målvakt-bytte. Lars Eggen Rismark voktet målet meget godt den halvtimen han fikk – fem redninger, den første en lynrask og effektiv fotparade på et lavtflyvende og godt plassert distanseskudd før han fulgte opp med å stå i veien på et strekskudd.

Forsvarerne foran ham var også i store perioder godkjent pluss. Gullerud og Søgard Johannessen i midten, Abelvik Rød og Sagosen på toerne og Sigvaldi og Adrian ytterst på hver sin side. Forsvarsrekken fremprovoserte en rekke feil hos danskene, åtte før pause, noe jeg tipper hverken spillerne eller trener Fog var spesielt fornøyde med. Vi hadde til sammenligning seks, som også er i overkant mange – spesielt når vi «feilet» fem ganger etter pause.

Kolstad-debutant Erlend Johnsen fikk skryt av trener Gomo for forsvarsarbeidet sitt.

Men det var mange positive aksjoner som fikk de mer enn 1000 på tribunen til å applaudere tilfreds. Også i dag slapp vi løs flyvere, Sagosen på oppspill fra Erlend Johnsen for eksempel. Og mer:

* Lagkaptein Sigvaldi var nok lite tilfreds med sin effektivitet på fredag. I dag var det en helt annen og skjerpet kantspiller vi så i aksjon – fem fulltreffere på seks skudd, fra spiss vinkel og på kontringer.
* Gøran var også effektiv i tillegg til mange velsmakende serveringer; fire skudd, tre treff. Det samme leverte Aksel. Ikke minst lot jeg meg imponere over presisjonen og initiativet høyrebacken tok et par minutter før slutt da angrepsspillet gikk litt i stå – knallet inn til 30-27.

* Og ute på venstrekanten satte Adrian to av sine tre, Sander R. begge sine to.

Og så var det moro i lange perioder å se en iver og lyst etter å kontre. Vi skal ha kontra som et moment vi veldig gjerne tyr til, det har trenerne ofte minnet oss om. I dag scoret vi åtte på kontra og ankomst – men vi bommet på et par og hadde tre tekniske feil – som alt i alt viser at angrepslysten var stor.

Vi vant altså over et meget godt dansk lag, sluttspillvinner i vår og som kom til kvartfinalen i Champions League. Det gir forventninger til sesongen vi nå snart går inn i. Så skal jeg bare så vidt nevne at GOGs toppscorer – Emil Madsen, satt på tribunen også i dag…

Gøran Søgard Johannessen – herlig driv offensivt.

Hva var så Stian Gomos oppsummering av helgens to kamper?

«Det var artig å få prøvd seg mot en topp motstander, som vi var på høyde med. Vi fikk nyttige svar om forsvarsspillet for eksempel. Midten var et tema, og selv om vi løste det bra, er vi litt snille mot deres linjespillere, noe som også gir målvaktene våre dårlige arbeidsbetingelser. Offensivt var vi ofte stakkato, manglet litt distanseskudd. Når det gjelder enkeltspillere, så leverte Lyse mye bra. Målvaktene også. Så synes jeg Erlend (Johnsen) i dag gjorde en meget god forsvarskamp, og Sigvaldi steppet i dag riktig opp etter fredagens kamp. Gullerud var veldig god i dag, men det var tydelig at vi manglet Vetle. Jeg gleder meg til han er tilbake i laget igjen.


Til slutt, en smilende Magnus Gullerud innrømmet etter kampen følgende: «Jeg har stilt meg selv spørsmål før seriestart de siste sesongene om jeg virkelig har dette i meg.» Det er et spørsmål det er lett å svare på: 

Det har du!

Sander Rønning fikk en halvtime, fikk to sjanser, og nettet dem begge.

FAKTA

Kolstad – GOG 30-28 (15-12)
Kolstad Arena
Tilskuere: 1098                         
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Torbjørn Bergerud – Aksel Hald 3, Sander Sagosen 3, Sander Rønning 2, Adrian Aalberg 2, Magnus Langeland 1, Henning Limstrand, Magnus Gullerud 7, Gøran Søgard Johannessen 3, Simen Lyse 2(1), Martin Hovde, Sigvaldi Gudjónsson 5, Erlend Johnsen, Magnus Abelvik Rød 2.
GOG – toppscorer:
Hans Aaron Mensing 7
Utvisninger:
Kolstad: 3 x 2 min. – GOG: 4 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Lars Skaug og Ida// TittMelhuus