Lovende første 20 – så… – Kolstad

Lovende første 20 – så…

Da vi møtte Skanderborg (nå med navnet SAH) for ett år siden, gjorde vi en skrøpelig første omgang – 11-17. I Stjørdalshallen i kveld var vi veldig på tå hev de første ca. 20 minuttene (15-11). Så la SAH om og angrep med syv mot seks. Det var en for stor munnfull for vårt forsvar. Forspranget ble oppspist – til pause var vi bare ett foran (19-18).

Gøran Søgard Johannessen leverte mye bra angrepshåndball i førsteomgangen.

– I størstedelen av førsteomgangen var vi grisebra i angrep. Vi rev forsvaret deres i stykker og traff bra. I denne perioden var Gøran meget god. Sander også. Men likefullt, vi må ha flere skudd bakfra på banen med den skuddkraften vi har i laget, kommenterte Christian Berge da det hele var over – med tomålsseier til de danske gjestene (34-32).

Selv om trener Berge var fornøyd med mye i førsteomgangen, hadde han også ting å sette fingeren på: Offensivt: «Det ble litt for mye cowboy. Vi brøt ut av avtalte mønster.» Defensivt: «Traff vi ikke skikkelig. Og vi fikk virkelig følt hva det vil si å stå imot et godtspillende syv mot seks. Skanderborg er virkelig gode i dette spillet. Vi har mye å trene på når vi må forsvare oss i seks mot syv.»

Nykommer på høyrekanten, Erlend Johnsen, avsluttet et utmerket kollektivt angrepsspill og satte sikkert inn vårt mål nummer 28.

Men det var ikke bare danskene som gjorde mye bra i 7 mot 6. Vi var også innom denne taktikken og i noen angrep gled det bra.

Også før danskene la om til syv mot seks, imponerte de tidvis i angrep; flyttet ballen hurtig mellom seg, beina likeså. Vi fikk noen riktige håndfuller å hanskes med. Hadde det ikke vært for en meget god Bergerud i mål – åtte redninger i den omgangen han sto, hadde det ikke stått én pluss til oss halvveis. Flere av Torbjørns redninger kom på danske hundreprosent-sjanser. Eggen Rismark fikk ikke like godt treff (i andreomgangen), men det skal sies at forsvaret foran ham ga ham ikke veldig god support.

I angrep traff vi godt egentlig hele kampen – jeg noterte en uttellingsprosent på 76 som det går an å leve godt med – dersom antallet tekniske feil holdes på et akseptabelt nivå. Der var vi ikke i kveld.

Henning Limstrand fikk to avslutningssjanser og var 100 prosent effektiv.

Stjørdalshall-tilskuerne fikk okke som oppleve mange fine detaljer. Jeg tenker for eksempel på flyver-samhandling mellom Lyse og Rød. Flyvere kan bli et godt angrepsvåpen for oss.Og så likte jeg et par eksempler på dobbeltfrosker fra Lyse. Bærre lækkert. Gørans dansende gjennombrudd ble også smilende applaudert. Samme reaksjon for målvakt Torbjørn mange duellseire.

Til søndagens returkamp – i Kolstad Arena med avkast klokken 14:00 – håper vi å se et lag som kutter vesentlig ned på antallet tekniske feil…