Bare 24 baklengs ga femmålsseier – Kolstad

Bare 24 baklengs ga femmålsseier

Mens vi i første kamp mot Skanderborg Aarhus Håndbold (SAH) bare serverte godsaker i rundt 20 minutter, var vi i en mye lengre periode i dag skikkelig på. Det resulterte også i femmålsseier (29-24) mot tomålstap på fredag. 

Gøran Søgard Johannessen – imponerende fart og gjennombruddsstyrke.

Viktig i denne andre kampen var ti færre baklengsmål enn i kamp nummer én: 

– I dag leverte vi to jevnt gode omganger, mens vi på fredag var bra bare i førsteomgangen. Likevel skal vi vinne med flere mål enn de fem det ble til slutt i dag, sa Gøran Søgard Johannessen. Den elegante, hurtige og gjennombruddssterke bakspilleren slo an tonen med først å innlede scoringene på en drivende god kontra, for så å skaffe oss det første av ni(!) syvmeterskast. Og da vi gjorde 4-1 i en overbevisende ankomst, var skuddet – scoringen – signert Gøran. Hvorfor ble ikke seieren større? 

– Vi opparbeidet oss en klar ledelse og ble nok litt for komfortable, slapp oss litt ned og gjorde for mange feil. Men vi forsvarte oss bedre enn på fredag når vi møtte 7 mot 6-spill. Så skal det også sies at Skanderborg brukte dette i en langt kortere periode enn på fredag. Et annet moment som er noe av forklaringen på de to ulike prestasjonene fredag og søndag, er at vi lørdag hadde helt fri etter ei turne-uke fra Namsos til Orkanger i tillegg til treninger. 

Dagens kamp var også lenge positiv i forhold til tekniske feil, men mot slutten gjorde vi noen slike litt dumme feil. Jeg noterte 11 feil/balltap. – Akseptabelt er syv, kommenterte Gøran. Noen av balltapene var rene risiko-pasninger. 

Sigvaldi – vår toppscorer i dag – kontringer, kantskudd og syvmetere – servert fra lagkapteinens meny.

– Jeg synes at angrepsspillet vårt ennå er for ujevnt, for hakkende liksom, supplerte lagkaptein Sigvaldi Gudjónsson og fortsatte: – Noe av dette skyldes så klart at vi har flere nye spillere som skal spilles inn. Positivt i dag synes jeg var at vi klarte oss bedre mot deres 7 mot 6-spill, fikk færre baklengs og flere redninger. 


Og målvaktkampen, den vant vi klart. Jeg noterte 18 redninger på Torbjørn Bergerud (sto hele kampen) – ti flere enn Skanderborgs målvaktduo. Til gjengjeld avverget de danske målvaktene tre(!) syvmetere, og det er selvsagt i meste laget. Uttellingen på skudd totalt sett på 67 prosent, det må vel være «innafor»…

Til slutt en optimistisk lagkaptein-kommentar – Sigvaldi:- Jeg synes det i perioder ser riktig bra ut, rett og slett lovende. 

PS1!
Sander Sagosen avsluttet ikke mye før pause, serverte derimot mange målgivende pasninger. Den siste halvtimen avsluttet han mer – fire scoringer på seks skudd.

PS2!
To treningskamper gjenstår før seriesesongeu kastes i gang, hjemme mot ØIF Arendal lørdag 26. august. De to gjenstående treningskampene spilles i Sinkaberg Hansen Arena i Rørvik, førstkommende fredag og lørdag – mot det svenske mesterlaget Kristianstad. 

FAKTA
Kolstad – SAH 29-24 (15-11)
Kolstad Arena
Tilskuere: 712
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald 1, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 5(1), Sander Rønning, Adrian Aalberg, Magnus Langeland 2, Henning Limstrand 1, Magnus Gullerud 3, Gøran Søgard Johannessen 5, Simen Lyse, Martin Hovde 1, Sigvaldi Gudjonsson 8(5), Erlend Johnsen 1(1), Magnus Abelvik Rød 2.
Toppscorer SAH: Fredrik Olsson 7
Utvisninger; Kolstad: 1 x 2 min. – SAH: 6 x 2 min. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Robert Magnussen