«Lojaliteten til klubben viktigst» – Kolstad

«Lojaliteten til klubben viktigst»


Før forrige sesong fortalte Adrian Aalberg at en viktig positiv utvikling for ham lå på det mentale plan – sterkere for å stå imot forventningspresset som lå, og ligger, på «nye Kolstad». Det er vel en styrke ekstra god å ha denne sommeren hvor det har vært økonomisk vel så mye som sportslig fokus rettet mot klubben. «Mannen i gata» har hatt sine sterke meninger og spurt mye… 

– Det er ikke til å komme ifra. Når jeg har fått spørsmål og kommentarer har jeg svart så ærlig som mulig. Men jeg har fokus rettet mot at vi skal gå videre, skal utvikle håndballen vår og ikke la folks kommentarer distrahere oss. Jeg føler at det er klubben og lojaliteten til den som er viktigst, sier Adrian og fortsetter:

– Vi har foran denne sesongen fått fem nye spillere, og det handler om å få spilt inn dem. Det er masse som må forbedres, og det kreves mye av oss, det må jobbes hardt – og det gjør vi. Se forresten ikke bort fra at det kan komme noen nye varianter både i forsvars- og angrepsspillet. 

Etter den suksessfylte 2022/23-sesongen har Adrian fått tid til sommer i Trondheim – med golf-spilling, ikke minst (handikap på 16,3 – greit, kaller Adrian det). En ukestur til Tyrkia sammen med kjæresten Sofie ble det også plass til på sommer-kalenderen – inklusive tur i vannpark sammen med lagkompis Simen (Lyse) og hans kjæreste, Mari.

Adrian og kjæresten Sofie fikk tid til ei fin ferieuke i Tyrkia. (FOTO: Privat)


– Også i Tyrkia trente jeg bra. Fant et hotell med ok treningsrom. Hjemme i Trondheim har jeg trent veldig bra. 

– Det har kanskje vært litt spesielt med tanke på den sesongen som ligger foran oss; spille i Champions League, ha en trippeltriumf – serie, cup og sluttspill – å «forsvare»? 

– Sesongen som kommer nå blir annerledes, men i Kolstad har vi de siste årene lagt listen høyt med tanke på grunntrening om sommeren, så der er det liten forskjell.

– Dere har nå både vært gjennom testing, de første balløktene og foreløpig spilt fire av seks treningskamper. Resultatfasit; to seire og like mange tap. Bak resultatene finner vi…? 

– Glimtvis veldig bra saker, men også at vi har mye å forbedre ikke minst når det gjelder skuddeffektivitet og redusere antall tekniske feil. 

– Og så er det å forsvare oss med det «hersens» syv mot seks-spillet. I sluttspillet mot Runar i vår håndterte vi deres 7 mot 6, mens vi i første kamp mot Skanderborg for én uke siden igjen slet tungt. Vi har ikke knekt koden her, Adrian…

– Vi har vel ikke det. Det er ikke lett å forsvare seg med én spiller mindre. Men i perioder klarer vi det, klarer å presse motstanderen til å avslutte i dårlige posisjoner. 

– Det kan kanskje også være en vei å gå med hurtige avkast og kjappe kontra som kan føre til at motstanderne mister smaken på 7 mot 6…? 

– Det er det. Vi vet godt hvordan det smaker å få baklengsmål mot oss i tomt mål; det er rett og slett demotiverende. Så viser det seg også når vi har (vunnet) ballen at det kan være like lurt å spille et par pasninger fremover i stedet for å sende en langpasning mot tomt mål.  

Hva med de to forestående kampene mot Kristianstad, den svenske trippelmesteren forrige sesong? 

– Vetle har understreket at det er et veldig godt lag vi skal opp mot. Dette blir en slags generalprøve før seriekamper og Champions League. Å få godfølelsen i de to siste treningskampene blir viktig. 

Adrian har for øvrig vært gjennom en øyeoperasjon i sommer:  

– Det var i midten av juni. Jeg har brukt vanlige linser halve livet, altså i rundt 15 år. Styrken på begge øynene er minus 2,75, ganske mye. På Trondheim Øyelegesenter foretok man en synskorrigering ved å sette inn permanente linser på begge øynene. Det fungerer fantastisk fint. Jeg er brillefri, smiler Adrian. 

PS!
De to kampene mot Kristianstad spilles i SinkabergHansen Arena i Rørvik; avkast fredag klokken 19:00 og lørdag klokken 17:00.

TEKST og FOTO: Tore Sæther /Kolstad Håndball / Lars R Skaug – FotoLars