Overbevisende 45 minutter – Kolstad

Overbevisende 45 minutter

Vi gikk seirende ut av kveldens trippelmestermøte mot Kristianstad og det med klar margin – 32-25, etter en hyggelig god første halvtime – 18-10 og ytterligere utmerket timinutt etter pausen – mot det svenske mesterlaget. 

Å slippe inn bare 10 mål før pause og 25 totalt mot de svenske mesterne, må sies å være veldig bra. Stian Tønnesens mannskap har scoret 30 pluss i fire av fem kamper i oppkjøringen til ny sesong – og fire av kampene er blitt spilt mot tre «midtpåtabellen-lag» fra tysk bundesliga; Lemgo, Gummersbach og Hamburg. 

At de siste rundt 20 minuttene ble jevnspilte, er kanskje et uttrykk for at de to lagene i SinkabergHansen Arena i kveld er ganske jevngode, eller hva Vetle – du som kjenner laget fra din tid som Sävehof-spiller? 

– Det er ikke godt å si. Vi tok tidlig føringen og ledet mye ganske lenge, drepte nærmest spenningen i kampen. Og når det skjer, er det ofte slik at begge lagene faller litt i prestasjonene. Begge lag rullerte mye på spillerne. De skjøt i andreomgangen en god del som vi ikke fikk skikkelig tak på (Victor Klóve). Så skal vi være ærlige å nevne at de ikke brukte sin toppscorer (Markus Olsson) og heller ikke en annen sentral bakspiller, Andreas Cederholm, mens Mathias Jepsen (midtback) ble skadet etter ti minutters spill. Men selv ikke med dette forbeholdet; i dag spilte vi så godt at jeg mener vi hadde vunnet uansett om de hadde vært fulltallig. 

Her er momenter som gjorde at vi vant en klar seier over svenskenes serie-, cup- og sluttspillmester forrige sesong:  

* Vi vant målvaktduellen klart. Jeg noterte 14 redninger på Torbjørn, seks på Lars – mens den svenske duoen til sammen hadde ni (såvidt jeg kunne se fra tv-bildene).

* Vi gjorde hyggelig få tekniske feil – seks – mens Kristianstad hadde ni bare i første omgang og tre-fire etter pause.

* Vi scoret langt flere mål på kontra og ankomst – åtte, mot tre (eller kanskje fire)

* Vi hadde full uttelling på våre tre syvmetere (Kristianstad fikk ingen syvmeter)

* Gøran (ni mål) og Abelvik Rød (seks) var lysende offensivt. 

– Adrian Aalberg sa i et intervju jeg gjorde tidligere i uken at det var viktig å få en godfølelse i de to kampene mot Kristianstad før serie og Champions League kastes i gang. Hva er følelsen etter det første oppgjøret? 

– Jeg synes at samhandlingen stemte godt. Vi fikk løpt mye på dem og scoret mye på kontra og ankomst, og så var Torbjørn veldig bra – sammen med oss i forsvar, oppsummerte Vetle Eck Aga. 


PS!
Sander Sagosen har fått seg en smell i ribbeina, spilte ikke dagens kamp og vil heller ikke spille i morgen. 
PS2!
Også morgendagens kamp blir streemet av lokalavisa Ytringen. Avkast klokken 18:00 

FAKTA
Kolstad – Kristianstad 32-25 (18-10)
SinkabergHansen Arena (Rørvik)
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald 2, Vetle Eck Aga, Sander Rønning, Adrian Aalberg, Magnus Langeland 3, Henning Limstrand 2, Magnus Gullerud 2, Gøran Søgard Johannessen 9, Simen Lyse 2, Martin Hovde, Sigvaldi Gudjonsson 5(2), Erlend Johnsen 1(1), Magnus Abelvik Rød 6.
Toppscorere Kristianstad:Victor Klöve 7 og Anton Hallbäck 6
Utvisninger; Kolstad: 2 x 2 min. – Kristianstad: 3 x 2 min. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball