Lyse sikret oss uavgjort – Kolstad

Lyse sikret oss uavgjort

Vi førte kampen så å si hele førsteomgangen, tapte ledelsen like før pause og kom aldri tilbake i førersetet. Men noen riktig gode Lyse-involveringer mot slutten sikret oss i alle fall uavgjort (29-29) i siste treningskamp før neste lørdags liga-premiere.

Både vi og Kristianstad stilte med redusert mannskap. Hos oss var Sander Sagosen og Gøran Søgard Johannessen tilskuere. Våre svenske motstandere manglet også to-tre av sine faste og sentrale spillere (Olsson, Hallbäck og Cederholm). Mens vi i går tidlig nærmest «drepte» kampen, var det i dag kliss jevnt hele veien – med oss i føringen før pause, Kristianstad i ledelse i de siste 30 minuttene.
Laget til Stian Tønnesen hadde flere ganger fire måls forsprang, senest på 28-24. Simen Lyse hadde ikke dagen da han traff godt med sine skudd – 50 prosent uttelling, men som server var han suveren, og avgjørende. Åtte av våre scoringer var han nest sist på, blant annet til 26-28 og 28-29. Og så viste han frem sine matchvinner-egenskaper med å froske inn 29-29. Vakkert.

I dagens kamp i SinkabergHansen Arena åpnet vi med andrevalgene på begge kantene. Også Lars Eggen Rismark startet – og ble stående til det hele var over. Ikke dumt det siden han reddet 16 skudd og vant målvaktduellen mot Gustav Banke (12 redninger).

Berge og Gomo ga beskjed om syv mot seks-spill fra starten på andreomgangen. Vi fikset ikke det spesielt godt – fra 14-16 til 16-19 inklusive et par baklengs i tomt mål før vi gikk tilbake og angrep i vanlig seks mot seks. Særlig trening i å forsvare oss mot 7-6-spill fikk vi heller ikke. Kristianstad var bare så vidt innom den taktikken.

Noen minutters testing av forsvarsformasjon vi ikke bruker spesielt mye – 5-1 og en slags skjeiv 4-2 – fikk vi også oppleve. Det blir nok mer av den sorten.

Våre fremste menn i dag (etter min mening); målvakt Lars, «kelner» Simen, kant og kontra-esset kaptein Sigvaldi og Magnus Langeland som fikk mye spilletid og viste frem gledelige takter som vi også så mye av på samme tid i fjor. I kveld scoret han syv på ti forsøk.

Ett av våre fremste angrepsvåpen ble vel litt for sjelden avfyrt; tre kontringsmål (to bom). Vi har spill og spillere til å lage flere slike «lette» scoringer.

Nå venter fem dager med syv treningsøkter før REMA 1000-ligastarten – i Kolstad Arena neste lørdag, mot ØIF Arendal.