Alle tipper Kolstad-gull – Kolstad

Alle tipper Kolstad-gull

Det kan vel i all beskjedenhet ikke sies å være overraskende at alle klubbene i REMA 1000-ligaen tipper at Kolstad kommer til å ta sitt andre seriegull på rad denne sesongen. Litt mer uventet er det kanskje at bare Elverum – i tillegg til Kolstad – tror at eget lag ender blant topp tre. 


Norsk Topphåndball har laget en oversikt – https://topphandball.no/artikkel/dette-er-rema-1000-ligaen-menn-2023-2024/ – over «siste nytt» fra eliteserielagene. Der finnes blant annet spillerovergangene siden forrige sesong og klubbenes tips for topp-3 den kommende sesongen. Og som nevnt er det altså ingen uenighet hvilket lag som kommer til å toppe sluttabellen. Enigheten er nesten like stor når det gjelder tips om hvilket lag som havner på plassen bak Kolstad. Alle bortsett fra Fjellhammer har Elverum på den plassen. Lørenskoglaget holder på Runar som et trolig sølvlag. 

Når det gjelder tips om tredjeplassen, registrerer vi at seks av de andre lagene, inklusive Kolstad, ser Nærbø som et bronselag. Forrige sesongs bronsevinner, Runar, er tippet på tredjeplass av tre av sine konkurrenter – i tillegg til at Fjellhammer altså holder Sandefjord-laget som hardeste konkurrent til oss.De øvrige tipsene går for Drammen (tippet av to), Elverum (tippet av Fjellhammer) og vår åpningsmotstander i ligaen, ØIF Arendal, som har fått to «stemmer» som sterk kandidat til tredjeplassen. 

En tredjeplass for ØIF vil i så fall være et realt byks oppover tabellen i forhold til forrige sesongs niendeplass. Et eventuelt slikt oppsving for arendalittene er sikkert i stor grad lenket til Josip Vidovic sin retur fra Elverum og en skadefri Mario Matic.  

Sesongåpningen mot ØIF Arendal på lørdag er også et bevis på at TV2 virkelig mener alvor. TV2 sender sesongstarten (kampen i Kolstad Arena er den eneste som spilles på lørdag) på sin hovedkanal. Å spille opp til sesongen gjør kanalen allerede med et timeslangt program, «Avkast», i morgen torsdag fra klokken 19 – også det sendes i hovedkanalen. Et litt artig poeng til slutt; fire av de 14 klubbene i herrenes REMA 1000-liga har trønderske trenere: Kolstad: Christian Berge og Stian Gomo. Bergen Håndball: Fredrik Tønne. Bækkelaget: Jørgen Laug. Nærbø: Fredrik Ruud.  

TEKST: Tore Sæther /Kolstad Håndball