Kaldblodig islending tok fra oss seieren – Kolstad

Kaldblodig islending tok fra oss seieren

Kolstad med en hel rad landslagsspillere hadde egentlig seieren i lomma med tremålsledelse tre minutter før slutt. Men så dukket en av ØIF Arendals nysigneringer opp. Venstrekanten Dagur Gautason, hentet fra Akureyri, scoret fire mål det siste femminuttet; først to fra kanten, så to like sikre fra straffemerket – «poengscoringen» i kampens siste sekund – 33-33. 

To av våre beste menn i dag; Gøran Søgard Johannessen og Sigvaldi Gudjónsson.

Dermed fikk ikke favorittene med seg mer enn det ene poenget – like overraskende som skuffende, men en påminnelse om at det er mange av våre motstandere i REMA 1000-ligaen som både ønsker å klå oss for poeng og også er i stand til å spille jevnt med oss. 

Foran nesten 2200 tilskuere i Kolstad Arena var vi i ledelsen hele kampen bortsett fra et lite timinutt før pause. Men kampen var likefullt lenge jevnspilt. Vi var forberedt på et offensivt Arendal-forsvar med rutinerte Josip Vidovic (hjemkommet fra Elverum) som spydspiss og også offensive toere som gjorde en bra jobb. Vi hadde riktignok to meget effektive angrepsvåpen mot denne formasjonen. Magnus Abelvik Rød og Gøran Søgard Johannessen scoret flere på kraftfulle gjennombrudd i kolossalt tempo – bærre lækkert! Flere av scoringene kom på kontringer og hurtig avkast. 

Vår toppscorer. Magnus Abelvik Rød leverte noen herlige gjennombrudd og scoret 10 på 12 skudd.

Men det siste var det litt for mange anledninger til, i den forstand at sørlendingene fikk score alt for lett i etablert angrep, og det overrasket Christian Berge, som i intervju jeg gjorde med ham i går poengterte at laget er kommet lengst i jobben med å få på plass defensiven. Slik så det ikke ut i dag: 

– Vi hadde trøbbel bakover hele matchen, og det overrasket meg. Oppsummert må vi innrømme at vi leverte vanvittig ujevne prestasjoner. Og så er det ganske dumt å lage en match ut av det hele når vi leder med seks mål og det gjenstår rundt ti minutter. 

Lagkaptein Sigvaldi Gudjónsson, en av de beste på laget i ettermiddag, var naturligvis skikkelig skuffet over uavgjort-resultatet: 

– Nå like etter kampen har jeg en følelse av at vi tok for lett på oppgaven. Arendal er et bra lag, riktig bra lag, men vi opptrådte passive i forsvar, og det overrasker meg veldig. Vi har et par-tre ekstra gir som vi ikke brukte. Dette var en påminnelse om at vi må være 100 prosent på. Det kreves det. Jeg synes det er synd at vi ikke ga det store publikum to poeng.

Vi hadde mer enn nok å holde styr på de grønnkledte på streken; her to bla Magnus (Abelvik Rød og Gullerud) og Arendals Sondre Gjerdalen.


Noen momenter til oppsummering, på godt og vondt: 

* Vi scoret på ni kontringer – fint!
* Vi gjorde bare fem tekniske feil, så vidt jeg fikk med meg.
* Vi hadde en uttelling på skudd på rundt 65 prosent, ok – men:
* vi brente tre av fem syvmetere (Arendal scoret på begge sine)
* Kristijan Jurisic reddet 15 skudd og vant målvaktduellen
* og vi lot Arendal score alt for mange mål på skudd fra halvdistanse

Så noterte jeg meg at eliteseriedebutant Erlend Johnsen ble satt til å ta syvmeter. Rett inn fra benken på slutten av førsteomgangen scoret han. Flott! (Så hører det med til kampfakta at han også svidde én syvmeter senere i kampen.) 

FAKTA
Kolstad – ØIF Arendal 33-33 (16-14)
Kolstad Arena
Tilskuere: 2197
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 1, Sander Rønning, Adrian Aalberg 3, Magnus Langeland, Henning Limstrand, Magnus Gullerud, Gøran Søgard Johannessen 7, Simen Lyse 3(1), Martin Hovde, Sigvaldi Gudjónsson 8, Erlend Johnsen 1(1), Magnus Abelvik Rød 10.
Toppscorer ØIF Arendal:Dagur Gautason 6 (2)
Utvisninger; Kolstad: 5 x 2 min. – ØIF Arendal: 5 x 2 min. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida / Titt Melhuus