Lysende Simen – Kolstad

Lysende Simen

Uten skadede Sander Sagosen og Magnus Abelvik Rød ble det nødvendig for andre å svinge taktstokken bakfra på banen. Simen Lyse tok imot oppdraget. Hans førsteomgang var rett og slett lysende: Seks mål på syv skudd og i tillegg én assist! 

Simen Lyse leverte en utmerket forestilling i Sotra Arena i kveld – spesielt før pause var han «oustanding». (ARKIVFOTO: Ida/TiTT Melhuus)

– Lyse er Lyse og det får han lov til å være i Kolstad. Noen ganger tar han litt høy risiko kanskje, men han blir ikke passiv fordi om han ikke lykkes ved noen anledninger. I dag var han fortjent vår bestemann. Han tar ansvar. Han skyter godt, og det er steg i riktig retning fra forrige kamp, er Stian Gomos kommentar til Simens prestasjon i Sotra Arena i kveld, en kamp som endte med sesongens første topoenger med komfortabel margin – 32-25. 

Det var kanskje noen som øynet Bergen Håndball en sjanse til å kopiere ØIFs poenggevinst i serieåpningen, men de måtte i så fall være av det optimistiske slaget. Nyopprykkede Bergen holdt riktignok godt følge, ganske lenge – ikke minst takket være portugisiske Miguel Soares Neves. Den finteglade og gjennombruddsterke bakspilleren satte vårt forsvar i forlegenhet flere ganger. Fire scoringer i tillegg til finter som ga syvmetere var det han presterte offensivt før pause. 
Så ble han litt for ivrig i en duell med Gøran, en duell dommerne så rødt på. Dermed mistet bergenserne sitt skarpeste angrepsvåpen og det på stillingen bare fire bak (14-18). Å si at rødkortet fikk avgjørende betydning for poengene, er i drøyeste laget, men at hjemmelaget kunne ha bitt skarpere fra seg enn det ble til slutt, det går det an å antyde. 

Selv uten portugiseren tillot vi Bergen få knappe irriterende mye inn på vår soleklare ledelse: Åtte minutter før slutt ledet vi med 11. Det endte altså med syv pluss. Vi slurvet mye offensivt og ga bort fire kontringsmål på det siste drøye femminuttet. Ikke bra, eller hva, Stian? 

– Ja, men den tar jeg på min kappe. 

– ??? 

– I den forstand at vi lot flere få slippe innpå, og da ble det litt mer ustabilt og noen for mange feil, sa Stian – mens Christian Berge kommenterte i TV2 det som ble prestert i sluttminutttene, det var noe han likte veldig, veldig dårlig. 

Lyse som BB (banens beste), andre som fortjener klapp på skulderen, Stian? 

– Jeg synes Vetle tar et steg i riktig retning. Han er den lederfiguren defensivt som han skal være, er energisk og ga bort akkurat så mye juling som han skal. Og så gjør Torbjørn en god match, er stabilt god og er det kvalitetsstemplet vi ønsker. Han tar det han skal ta – og litt ekstra, poengterer Stian. Torbjørn sto hele kampen bortsett fra på én syvmeter. Jeg noterte 18 redninger – tre fra syvmeteren – og klar seier i målvaktkampen.  

Torbjørn Bergerud gjorde en utmerket kamp, vant målvaktkampen mot Bergens Tord Vårdal med klar margin og reddet blant annet tre syvmetere. (ARKIVFOTO: Lars Skaug).

– Da sier jeg at vi ikke kan regne med å få noen enkle kamper denne sesongen. Alle regner med at vi skal vinne hele tiden, «lett og greit», men slik er det all grunn for oss til ikke å tenke. Det er bare å huske tilbake på forrige sesong og en viss kamp mot Fjellhammer… 

PS!
Av Bergens to ex-Kolstad-spillere – Eskil Dahl Reitan og Nicolai Daling – var det sistnevnte som klarte seg best. Bergenserne har som kjent en tredje ex Kolstad-spiller, men Rasmus Thaarup Carlsen sliter med en nakke-skade og var ikke kampklar.  

FAKTA
Bergen Håndball – Kolstad 25-32 (12-16)
Sotra Arena
Tilskuere: 3000
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Rønning 3, Adrian Aalberg 1, Gabriel Setterblom 3, Magnus Langeland 1, Henning Limstrand 1, Magnus Gullerud, Gøran Søgard Johannessen 6, Simen Lyse 8, Martin Hovde 1, Sigvaldi Gudjónsson 8(2), Erlend Johnsen, Henrik Hestbæk Nielsen.
Toppscorer Bergen Håndball:
Leif-Erik Brenne 5
Utvisninger; Kolstad: 3×2 min.  – Bergen Håndball: RØDT/ Miguel Soares Neves og 1×2 min 
TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball