To spillere ut – én inn – Kolstad
Trondheim October 1: Seriekamp i REMA 1000 ligaen mellom Kolstad - ØIF Arendal. (Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

To spillere ut – én inn

Det blir flere endringer i troppen til kveldens bortekamp mot Bergen Håndball. Dessverre er hverken Sander Sagosen eller Magnus Abelvik Rød med til sesongens andre REMA 1000-ligakamp. På den positive siden; Gabriel Setterblom er klarert for kamp etter ryggoperasjonen i slutten av juli.

Magnus Abelvik Rød (t.v.) og Sander Sagosen (t.h.) er ikke med i troppen til kveldens bortekamp mot Bergen Håndball. Det er derimot Gabriel Setterblom (i midten) som spiller sin første kamp etter ryggoperasjonen i sommer.

– Det kjennes godt endelig å være kampklar igjen. Jeg gleder meg veldig. Siste gang jeg spilte kamp var for nesten tre måneder siden. Jeg har trent for fullt hele uken. Det har gått fint. Jeg har ikke hatt vondt i ryggen på lenge. Jeg ser frem til kamp – og å bli skikkelig sliten, deilig det, smiler Gabriel og legger til:

 – Jeg hadde håpet å rekke kampen mot Bergen, men så for meg at med Magnus (Abelvik Rød) på plass så ville det bli en heller rolig kampinnkjøring. Nå blir det nok annerledes med Magnus ute.  

Ja, Gabriel må belage seg på mer spilletid enn det som var tenkt. 

Både Magnus og Sander er altså erklært ikke spilleklare, bekrefter også vår fysioterapeut, Øyvind Skarsaune, som håper å få begge spillerne med på håndballøktene i neste uke. 

– Det er ribbeina som er problemet. Det smalt på treningen tirsdag. Kjedelig, så klart. Jeg håper å være klar til Champions League-åpningen borte mot Pelister om halvannen uke. Det er det jeg satser på, sa Sander. 

– Jeg er ikke spilleklar – av medisinske årsaker, var alt en ordknapp Magnus ville si. Hverken han eller Sander deltok på gårsdagens håndballøkt, men trente alternativt under Ole Martin Vikens ledelse. Ole Martin har – i likhet med Sander og Magnus – erfaring fra den knalltøffe tyske bundesligaen og ser faktisk også noe positivt i situasjonen når den er som den er for Sander og Magnus: 

– Positivt fordi regimet er ganske annerledes i den norske ligaen. Spillerne slipper stresset og presset som de møter i bundesligaen, om å bli hurtigst mulig spilleklar. Her får de tiden de trenger: Skader skal håndteres så lenge som nødvendig og spillerne være på sidelinjen så kort tid som mulig.

Så er det åpenbart for alle at vi er svekket uten de to internasjonale toppspillerne, hvor mye er vanskelig å forutsi. Trener Stian (Gomo) sier det slik: 

– Klart vi er svekket uten Sander og Magnus. Men det mannskapet vi stiller med mot Bergen er ikke så ulikt det vi hadde forrige sesong, og det var ikke noe dårlig lag det. Nå får vi med Gabriel i spill igjen, som selvsagt er positivt. Skader er kjedelig, spesielt for den som blir rammet. For laget handler det om å tilpasse seg en uønsket situasjon samtidig som det også åpner for at andre får sjansen.  

Når det gjelder det siste, så innebærer det at 19-åringen Henrik Hestbek Nielsen får sjansen. Henrik var på U19-landslaget som spilte VM i Kroatia i forrige måned og som ble nummer syv i mesterskapet. Han fikk for øvrig sin eliteseriedebut allerede for to sesonger siden – to kamper og tre scoringer. 

Hva venter oss i Sotra Arena i kveld, Stian? 

– Et spesielt godt offensivt lag; gode i kontra er de også. Det skulle bare mangle, de har jo fått tre spillere fra oss (Dahl Reitan, Thaarup Carlsen og Daling)… Vi vet hva de står for. I tillegg har de en god portugiser i Miguel Soares.
– Bergen rykket opp fra 1. divisjon forrige sesong. Jeg sikker på at vi møter et lag med adskillig bedre enn 1. divisjonsnivå, et lag som holder godt eliteserienivå, rett og slett. 

PS!
Det blir forøvrig Kolstad-besøk i Sotra Arena også neste helg; da med håndballskole og med Sander som én av instruktørene.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: TiTT Melhuus