Solid gjennomført cupkamp – Kolstad

Solid gjennomført cupkamp

Det var selvsagt ingen spenning forbundet med avansement til 4. runde i NM. Det skjer ikke når et 3.divisjonslag (Rapp) møter toppen av eliteserien (Kolstad) – og det gjorde det heller ikke i Husebyhallen i kveld. 42-16 (20-6) til Kolstad, og det var trener Stian Gomo godt fornøyd med:

Erlend Johnsen løp og løp og løp – og scoret i massevis – stoppet på 14.

– Videre i cupen og ikke minst ingen skader. Det siste var kanskje det aller viktigste i kveld. Og for å unngå skader, må man være skikkelig på, og det var vi fra første stund. Vi spilte jo mot Rapp i 3. runde også forrige sesong (39-18). Denne prestasjonen var mye bedre enn fjorårets. Vi disponerte spillerne som avtalt, flere ble sittende på benken hele kampen. Det var en viktig situasjon for de som fikk spille lenge. Ta sjansen når de får den, viktig – og det synes jeg også de gjorde. Og bakerst sto Lars veldig bra. 

– Alt er forventet, vi skal vinne klart, og det kan jo være en utfordring. Viktig da at vi er skjerpet og gjør ting ordentlig helt fra starten av. Viktig også i en slik kamp at de som vanligvis ikke år mye spilletid får en god mestringsfølelse, kommenterte Lars som var godt fornøyd med forsvaret foran seg: 

– God konsentrasjon helt fra starten av. Jeg visste at Rapp ville forsøke å spille seg til scoringer i starten og at skuddene etter hvert kom litt tettere. Det stemte, sa Lars som på mine notater reddet 24 skudd – inklusive én syvmeter. Redningsprosent; 60 – utmerket! 

Lars Eggen Rismark sto i samfulle 60 minutter og var svært vanskelig å overliste for Rapp-spillerne.

I intervju med Roar Fikse Forbord i går nevnte Rapp-krumtappen at de måtte si seg fornøyd om de slapp inn færre enn 40 mål og selv scoret mer enn 15. 3.divisjonsgjengen klarte den offensive delen av ambisjonen – scoret 16, men defensivt ble det to-tre flere baklengs enn målsettingen.  

Tempoet i kampen ble satt fra start. Våre gutter jaktet på ballerobringer og kontringskjør. Erlend Johnsen viste etter hvert at han var riktig i scorings- og løpe-modus. Han endte med 14 scoringer, og det må vel være pers. i en seniorkamp, tenkte vi. Men nei, da: – Jeg scoret 16 i en 2. divisjonskamp for Charlottenlund for noen år siden, kunne kampens desiderte toppscorer fortelle. Så skal det sies at han ble utmerket servet, ikke minst i ankomst, og ikke minst av Aksel Hald ved flere tilfeller. 

Når Lars sto så solid som han gjorde, og forsvaret foran bidro til at Rapp-guttene gjorde en hel haug med tekniske feil, ja da lå det mange kontringsballer klare til å bli omsatt i scoringer. 

I det hele tatt var det mange lekre detaljer å applaudere for av de ca. 200 på tribunen i gamle, ærverdige Husebyhallen – både i kontringsspillet og i etablert angrep. 

Ikke vanlig syn; forsvarssjef Vetle Eck Aga i scoringsposisjon – og scoret gjorde han selvsagt også.

PS1!
Erlend Johnsen fikk bestemannspremien i Kolstad, mens samme premie på Rapp gikk til Christian Schjetne.
PS2!
2004-modell Herman T. Schanke fikk sin debut seniorlaget, fikk godt med spilletid og åpnet også sin scoringskonto på A-laget.

FAKTA
Rapp – Kolstad 16-42 (6-20)
3. runde NM
Husebyhallen
Tilskuere: Ca. 200 
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Torbjørn Bergerud, Aksel Hald 5, Vetle Eck Aga 1, Sander Rønning 6, Adrian Aalberg, Magnus Langeland 6, Henning Limstrand 2, Gabriel Setterblom 1, Herman T. Schanke 1, Gøran Søgard Johannessen, Simen Lyse 3(3), Martin Hovde 3, Sigvaldi Gudjónsson, Erlend Johnsen 14.
Kom ikke på banen: Bergerud, Aalberg, Søgard Johannessen og Gudjónsson. (Magnus Gullerud hadde helt «fri».)
Målscorere Rapp: Roar Fikse Forbord 2, Fred Fikse Forbord 1, Thor Magnus Five 2, Christian Schjetne 2(2), Håkon Følstad 5, Erik Eggan 1, Rune Vikan 1, Niklas Nilsen 1, Mats Guldseth 1.Utvisninger, Rapp: 5 x min, og ett rødt kort – Kolstad: 2 x 2 min. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida/TiTT Melhuus @@@