«Vi blir veldig vonde å slå hjemme» – Kolstad

«Vi blir veldig vonde å slå hjemme»


– Vi stiller med en ung tropp – ca. 23 år i gjennomsnitt – og har mange nye spillere. Likevel kan jeg love at den som skal slå oss her i Bitola, den må være på topp. 

Takk til publikum fra blant annet tre av de som representerer ungdomslinjen i Pelister; 19 Nenad Kosteski (22 år), 31 Pavle Petrovic (23 år) og 34 Emilijan Gjorgovski (21 år)


Det sier Eurofarm Pelister sin sportsdirektør, Branko Angelovski, dagen før dagen. Da jeg snakket med ham sto han i bortelagsgarderoben i den nyopp-pussede Sports Hall Boro Curlevski for å forsikre seg at alt er i orden til å ta imot Kolstad-troppen – først til trening i kveld og så til onsdagens Champions League-premiere. 

Pelister er for øvrig navnet på Nord-Makedonias nest største naturpark og også den høyeste toppen (2601 moh) i Baba-fjellene. Pelisters hjemby, Bitola, har drøyt 100 000 innbyggere og ligger sørvest i landet. 

Men «hjem igjen», til håndballen. Vår første Champions League-motstander er sammen med Vardar Nord-Makedonias beste lag.  

– Når vi spiller hjemme, er det alltid stor entusiasme rundt kampen. Hallen vår tar ca. 3500 tilskuere. Vi har solgt rundt 1500 sesongkort og resten er lagt ut til salg som enkeltkamp-billetter, forteller Branko. Han er for øvrig trener for nordmakedonernes U19-landslag – som spilte mot Norge i VM-åpningen i Kroatia i forrige måned – og tapte med to.

Og apropos entusiasme og fullsatt hall. Det sies at «den som ikke har spilt i Bitola – på bortelaget! – den vet ikke hva publikumsstøtte betyr.»
Våre gutter har tydeligvis noe å se frem til… 

Hva så med kunnskapen om Kolstad; har Pelister-aktørene sett mye video (som Kolstad har)? 

– Vi har sett bare én kamp som Kolstad vant 41 mot et eller annet. (Altså cupkampen mot Rapp, 42-16…)

Branko med det nordmakedonske U19-landslaget under U19-VM som ble spilt i Kroatia.
(SELFIE: Branko Angelovski)

– Hva med laget ditt, Branko, stiller dere med det sterkeste mannskapet? 

– Nei, det gjør vi ikke. Vi har noen skader og er ikke 100 prosent. 

– Hvem mangler dere onsdagskvelden?

– Det er hemmelig, svarer sportsdirektøren. Det høres i telefonen at han smiler.
Og når han skal vurdere Pelisters sjanse i gruppen «vår», da ser det slik ut: 

– Gruppen er veldig tøff, så tøff at to-tre av lagene – PSG, Kiel, Aalborg – kan ende i Köln, i Final4. Vi må nok belage oss på å kjempe mot Zagreb for å unngå sisteplassen i gruppen. 

Blant nysigneringene i Eurofarm Pelister finner vi blant andre den danske strekspilleren Andreas Nielsen, den slovenske playmakeren, 22-årige Domen Tajnik, den rutinerte høyrekanten, serberen Bogdan Radivojevic med fartstid blant annet i Flensburg, Rhein-Neckar Löwen og Pick Szeged, og den algirske målvakten Kalifa Ghedbane.  

To av de tre målvaktene; Urban Lesjak (t.v.) og Khalifa Ghedbane.


– Hvem er førstemålvakt; dere har jo også en slovensk landslagsmålvakt, Urban Lesjak… 

– De står omtrent like mye, femti-femti, svarer sportsdirektør Angelovski. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Eurofarm Pelister