Utmerket champions-debut – Kolstad

Utmerket champions-debut

Pelisters rutinerte serbiske høyrekant, Radivojevic, scoret kampens første mål, men Magnus Gullerud kvitterte raskt, og så sørget vi for at hjemmelaget fikk en ubehagelig måltørke – vi gikk opp til 7-1. Grunnlaget for en seier i Champions League-debuten var lagt. 

Torbjørn Bergerud leverte en svært god kamp i Nord-Makedonia. (ARKIV-FOTO)

Skal man slå oss hjemme i hallen vår, så skal man spille topp, sa Pelister sin sportsdirektør Branko Angelovski da jeg intervjuet ham tirsdag. Etter 31-22-seier til oss, så må vi vel da kunne si at vi spilte «topp», eller hva, Stian Gomo…? 

– Det var hvert fall mange gode prestasjoner, samtidig som vi selvsagt innser at vi kommer til å møte enda sterkere motstandere. I kveld synes jeg forsvaret hang veldig godt sammen. Vi klarte å kneble deres store, sterke strekspillere. Ikke minst gjorde våre to i midten, Vetle og Gullerud, en meget god kamp. Så synes jeg av mange gode prestasjoner så var det kanskje Adrian som imponerte meg aller mest. 

Adrian fikk også godord fra landslagssjef Jonas Wille etter at han hadde sett gjennom kampen:

– Det er fint å se at han presterte så godt som han gjorde – også at det ikke bare er de etablerte landslagsspillerne som presterer. Jeg synes det er all grunn til å gratulere Kolstad med seier i sin Champions League-debut og det etter en solid prestasjon i alle faser som starter med et trygt forsvarsspill med en god Torbjørn Bergerud bakerst. Og så koblet man på kontra med mange scoringer, som igjen skapte en ro i det etablerte angrepsspillet. Og når jeg bringer Gullerud (bildet) på banen og uttrykker at jeg synes han leverte en meget god kamp – i begge ender av banen, da kvitterte landslagssjefen med en liten latter i stemmen:

– Jeg synes jeg registrerte på øyenbrynene hans et uttrykk som gjerne bekrefter at han har truffet godt i inngangen til kampen; en kombinasjon av å være tent og «forbannet»…Kolstad har altså god grunn til å være fornøyd med denne debuten. Så blir neste møte å bryne seg mot selveste Kielce. Det er selvsagt mulig å slå også det laget, men det vet alle de rutinerte kolstadspillerne godt, jeg trenger ikke å fortelle dem det… 

Champions League-håndballen er som de fleste har fått med seg ikke å se på «vanlig» tv. Debuten med streaming på «handball-kanalen.tv» var ikke akkurat feilfri, for å si det forsiktig. Bildet som «frøs» og ble stående stille i ubehagelig lang tid og kommentarer som ikke var synkronisert med bildet. Det var det mange av oss som fikk oppleve – også tv2s håndballekspert, Bent Svele. Men han fikk i alle fall med seg det meste av kampen, og hva er hans inntrykk av Kolstad? 

– Det er en åpningskamp mot en motstander som du må ha bak deg og derfor slå både borte og hjemme. Samtidig så er dette en tøff arena, tøff bortebane, en første gang for flere av Kolstad-spillerne, sier Svele og legger til: – Jeg synes forsvarsspillet i perioder var veldig bra. Torbjørn Bergerud vant målvaktduellen klart, og det er naturligvis viktig. Så fikk de brukt hele bredden godt offensivt, som gir plass til bakspillerne – Sagosen, Søgard Johannessen, ikke minst. Så synes jeg også at Gullerud gjorde en god kamp. Så totalt sett var dette en fin start på Champions League for Kolstad. Nå venter Kielce i Trondheim, et revansjelystent Kielce som i åpningskampen tapte for Aalborg – hjemme…

Christian Berge leverer time out-budskap like før pause.

Nøye seg med kampen på tv, måtte også ikke kampklare Magnus Abelvik Rød. Han skulle naturligvis ha vært på banen i denne smått håndballhistoriske kampen, men som Magnus også sa:- Det gjør det litt bedre å se på tv når gutta er så bra og vinner så klart.Og Magnus synes det var veldig solid det han fikk se fra Nord-Makedonia:- Det var godt over alt. Vi startet med å være solide bakover, og Torbjørn hadde mange gode redninger. Vi spilte god, effektiv og enkel håndball. Vi fikk brettet ut spillet til kantene (Adrian og Sigvaldi), som selvsagt er ekstremt viktig fordi det gir oss bakspillere mer plass å boltre oss på. Og så må jeg også si at jeg var glad for å se den energien og det herlige kroppsspråket. Forresten også utrolig artig å se den fan-kulturen, publikum som støtter laget sitt i tykt og tynt –et moment som også Stian Gomo nevnte:

– Det var en helt fantastisk arena å spille i. Allerede under oppvarmingen ble vi møtt med en pipekonsert som var til å få ståpels av.

Noen faktiske forhold bak seieren:
* Vi hadde 70 prosent uttelling på våre skudd – Pelister 51%* Torbjørn vant målvaktduellen mot den slovenske landslagskeeperen Urban Lesjak med 25-11
* Jeg noterte bare fem tekniske feil.
* Pelister scoret sitt andre mål først etter 13 minutter
* Vi (Sigvaldi) scoret på alle våre  tre syvmetere – Pelister bommet på én
* Kantene – Adrian og Sigvaldi – scoret henholdsvis 9 og 8 mål – noen riktig vakre, både fra kantene og på kontra.

Her er kampene i første runde i vår pulje:
Eurofarm Pelister – KOLSTAD 22-31
Barlinek Industria Kielc – Aalborg Håndbold 31-34
HC Zagreb – THW Kiel (torsdag)
OTP Bank Pick Szeged – PSG Handball (torsdag) 

Allerede neste torsdag skal vi ut i kamp nummer to – mot det polske topplaget Kielce i Trondheim Spektrum. Her kan du kjøpe billett til kampen: https://www.eventim.no/…/machineseekerehfchampionsleag…/

FAKTA
Eurofarm Pelister – Kolstad 22-31 (10-16)
Sports Hall Boro Curlevski i Bitola
Tilskuere: 3500
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen  4, Sander Rønning, Adrian Aalberg 9, Gabriel Setterblom 3, Magnus Langeland, Henning Limstrand, Magnus Gullerud 4, Gøran Søgard Johannessen 3, Simen Lyse, Martin Hovde, Sigvaldi Gudjónsson 8(3), Erlend Johnsen.
Toppscorer Pelister:Bogdan Radivojevic 6(3)
Utvisninger; Kolstad: 1×2 min.  – Pelister: 2 x 2 min. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball