Underholdning: Terningkast 6 – Kolstad

Underholdning: Terningkast 6


– Håndball skal være underholdning, det skal være gøy, sa Gøran Søgard Johannessen. Vi fornemmet at kolstadsspillerne hadde det moro i lange perioder, og vi hørte at Kolstad Arena-publikum trivdes da Halden i ettermiddag ble slått 35-22 (16-11). 

Gøran «stakk av med» bestemannsprisen – helt greit det, ja…


Kolstad startet kampen mot østfoldingene som de gjorde i Nord-Makedonia mot Pelister: Godt forsvar, sikker Bergerud og kontringsbølger. Men også som i Champions League-premieren sist onsdag; kontringsvinden stilnet av etter de morsomme, underholdende og effektive syv-åtte første minuttene – før det tok seg grundig opp igjen i siste del av kampen. 

– At vi til slutt endte med 22 baklengs, er isolert sett ikke så ille. Litt verre blir det når vi kikker litt nærmere på hvordan vi slipper inn mål. Det skyldtes rett og slett at vi ikke var konsentrerte nok og at vi var for lite tro mot konseptet vårt, kommenterte Gøran. 

Vond rygg er tilbakelagt stadium for Gabriel, ser det virkelig ut som. I dag seks treffere på seks skudd i tillegg til noen energiske forsvarsaksjoner.

Tro mot kontra-konseptet var våre gutter definitivt, og fremst blant «løperne», Gøran. (Skulle nesten tro han var fra Sandnes – men han er jo fra nabobyen.) Han leser mulighetene som en åpen bok, starter perfekt når «signalet» lyder, og i lange, sugende kliv tar han med seg ballen til effektiv avslutning. Tre av de fire første scoringene var signert Gøran, på kontra / ankomst. Om han alltid har hatt disse kvalitetene? 

– Jeg har trent mye styrke, og så har jeg en eksplosiv muskulatur. Er nok litt genetikk i bildet der, smiler vår toppscorer – 10 mål på 11 skudd. I det hele tatt, uttellingen på skudd var meget bra over hele linjen. Jeg noterte bare 11 bomskudd – som gir en meget bra uttelling – 76 prosent. Sander Rønning, Adrian Aalberg, Gabriel Setterblom, Magnus Gullerud og Sigvaldi Gudjónsson var alle feilfrie skyttere. 

Underholdningsmomentene var ikke minst i form av noen herlige eksempel på dobbel-spill, Gøran og Sander (Sagosen) med stor fart, pasninger bak ryggen og sikker målskyting. Herlig! (Gøran: «Vi har trent litt på disse tingene…»)

Morsomt å registrere at Magnus Langeland tok godt vare på de spilleminuttene han fikk – blant annet med fire goal’er på fem skudd.


Halden, har som kjent slått ØIF Arendal i sesongstarten, en prestasjon vi ikke leverte, kom til Trondheim uten to skadede sentrale spillere (Benjamin Holm og Kristoffer Henriksen). At det skulle bli tøffeste laget, var ikke uventet. Men trioen Jørgen Jansrud, Jonas Byrresen og Thomas Stenersen voldte oss en god del bry. Til sammen scoret de tre 19 mål. Men målvaktkampen vant vi (Bergerud) klart, løpeduellene likeså – det siste ikke så rart når Halden mønstret bare 14 spillere, tre av dem målvakter. 

Så da Christian Berge skulle oppsummere, påpeke gode og mindre gode momenter, hadde han ikke så mye å si til det siste, men pekte på flere pluss: – Vi er bra konsentrert i det meste av kampen. Vi gjør få tekniske feil, kommer til mange sjanser og ser at samhandlingen sitter stadig bedre.  

Og for å slutte der jeg begynte, med Gøran Søgard Johannessen: – Vi var gode på kontra, vi prøvde ut syv mot seks, og vi var generelt effektive. Det handler om å være gode over 60 minutter. I dag var vi bra i 52. Og kunne by på litt snacks på hjemmebane, det er gøy.

Takk for moroa, Gøran & resten! 

«Halden-jobben» godt utført. Nå venter storlaget fra Kielce torsdag i et fullstappet Trondheim Spektrum, får vi virkelig håpe.


FAKTA
Kolstad – Halden 35-22 (16-11)
Kolstad Arena
Tilskuere: 1272                                   
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 3, Sander Rønning 2, Adrian Aalberg 3, Magnus Langeland 4, Henning Limstrand, Gabriel Setterblom 6, Magnus Gullerud 1, Gøran Søgard Johannessen 10, Simen Lyse 3(1), Martin Hovde, Sigvaldi Gudjónsson 3(1), Erlend Johnsen, 
Toppscorer Halden: Jørgen Jansrud 9.
Utvisninger; Kolstad: 1 x 2 min.  – Halden: 3 x 2 min. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida / TittMelhuus