Det så stygt ut til pause – men «finere» til slutt – Kolstad

Det så stygt ut til pause – men «finere» til slutt

Det som de siste ti minuttene i førsteomgangen så ut til å bli en riktig ille Champions League-hjemmedebut for Kolstad, snudde spillerne etter pause til å bli en spennende fight mot ett av verdens beste mannskap. Kielce klarte å hale i land en knapp tomålsseier 32-30, og publikum forlot Trondheim Spektrum med en litt blandet følelse; det var ganske så nære en sensasjon, ikke sant. 

Erlend Johnsen skulle stort sett sitte på benken, trodde han. Det ble en annen situasjon da lagkaptein Sigvaldi Gudjonsson ble syk natt til torsdag og ikke kunne spille. (FOTO: Ida / TittMelhuus)

Men det startet leit for Kolstad, en del timer før avkast. Da ga lagkaptein Sigvaldi beskjed om at kampen måtte gå uten ham. Han var blitt syk i løpet av natten. Det var den andre spesielle kamp i år som «Sigi» gikk glipp av; skade satte han ut av troppen – i Kielce – til Final4-helgen. Forfallet var en dårlig opptakt både med tanke på det offensive og det defensive  kolstadspillet. Det ga også en helt spesiell inngang til kamp for kolstadnykommer Erlend Johnsen: 

– Jeg hadde forberedt meg på å sitte på benken og kanskje få et lite innhopp. Jeg hadde avtalt å sitte på med Sigvaldi til hallen, men så fikk jeg beskjed om at han var blitt syk og ikke kunne spille. Beskjeden ga meg frysninger. Resten av spillerne var veldig «backende». Senk skuldrene, nyt øyeblikkene, var beskjeden jeg fikk. Da jeg scoret på en kontrapasning fra Sander etter bare rundt ti minutter, da fikk jeg nesten gåsehud, smiler 20-åringen til sin opplevelse. 

Sander til prestasjonen: «Bra. Han vist at han kan. Det er derfor han er her.» Og Gabriel fulgte opp: «Det var selvsagt synd at Sigvaldi måtte melde forfall, verdensklasse-spiller som han er. Men Erlend klarte seg veldig bra; scoret et fint mål og sørget for et par Kielce-brøyt. Flott debut.» 

Gabriel, én av våre beste menn denne flotte håndballkvlelden. (FOTO: Ida / TittMelhuus)


Også for Gabriel var dette stort: – Å spille mot spillere som jeg bare tidligere har sett på tv. Jeg innrømmer gjerne at jeg var spent, men ikke nervøs.

Det var det heller ingen grunn til. Gabriel spilte store deler av kampen, bidro flott med effektive aksjoner, både i kombinasjonsspill og med egne gjennombrudds-initiativ. 

Vi spilte altså uten Sigvaldi, men måtte også klare oss uten to til (i tillegg til Magnus Abelvik Rød som ennå er et stykke fra comeback). Lars Eggen Rismark har slitt med trøblete rygg helt siden Halden-kampen og kunne ikke melde seg kampklar til i kveld, og Martin Hovde var også indisponert. En allerede «smal» bruk av troppen, ble dermed enda smalere: 14 spillere på kampkortet, fire av dem var ikke på banen og én bare såvidt. Ikke rart at det røynet ekstra på, slik så det spesielt ut i de siste minuttene av førsteomgangen. Da gikk Kielce fra 9-8 til 17-11-ledelse. Det luktet dårlig.  Det var der vi tapte kampen, konstaterte også Sande Sagosen som var bare mellomfornøyd med resultatet. Hederlige nederlag er ikke noe for ham.  

Sander Sagosen – seks treffere og med en håndfull assists. Og så laget han sammen med Gøran kampens flotteste scoring; kryss og backhand-gjenlegging til Gøran – 26-28. (FOTO: Lars Skaug)


– Vi ønsker å vinne kamper. Jeg er stolt av det vi presterte i andreomgangen, og husk at dette er en ny kulisse for mange av spillerne våre. Dette var også nyttig lærdom for oss, ikke minst at vi på dette nivået blir uhyggelig hardt straffet når vi gjør feil. Men det ga mersmak. 

Magnus Gullerud er blant våre spillere med god internasjonal erfaring. Han var heller ikke fornøyd med å tape: – Det er skuffende, men på samme tid skjønner vi hvorfor det ble slik. På dette nivået blir vi hardt straffet når vi gjør slike feil som vi gjorde det siste timinuttet av førsteomgangen. I pausen var vi enige om å nullstille og kjempe på. Og så klarte vi å lage kamp ut av det hele, og det var gøy, sa strekkjempen som også synes det var «veldig, veldig bra» det Erlend presterte da han fikk ansvaret for høyrekanten i samfulle 60 minutter.

Denne karen parkerer hvem som helst – denne gangen Kielce-spillere. Kontringsspiller Gøran er bare fenomenal.

I den oppløftende andreomgangen trengte Sander og co bare syv-åtte minutter til å gjøre vår lille frykt for et stortap til skamme. Flott! Fra 14-21 og til de neste syv minuttene var forspranget kortet ned til tre, 19-22. Så ble det nesten kamp. Nesten utrolig, veldig oppløftende, og publikum bidro til at hjemme-arenaen virkelig var det, en fin hjemmebane! Flott atmosfære.  

Og da det hele var over og mens publikum ruslet ut av hallen, runget «Levva livet» i vårt flotte spektrum. 

PS!
Kampen viste at vi har en imponerende kontringsstyrke med Gøran i førersetet. Enhver motstander har tungt for å henge med på hans sugende kliv.

PS2!
Neste Champions League-kamp for oss er borte mot Zagreb, torsdag i neste uke – et Zagreb-lag som tapte bare med fire mål borte mot PSG. Men først venter Runar i Sandefjord på søndag. Og 12. oktober er det klart for ny håndballfest i Trondheim Spektrum; mot Pick Szeged. 

Store håndballkamper fortjener en stor kulisse. Denne gangen med Are Hembres vakre fremføring av «Anthem», akkompagnert av Sambandet-gitarist, Skjalg Raaen. (FOTO: Lars Skaug)


FAKTA
KOLSTAD – Barlinek Industria Kielce 30-32 (11-17)
Trondheim Spektrum
Tilskuere: 5611
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Henrik Ibsen– Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 6, Sander Rønning, Adrian Aalberg 2, Gabriel Setterblom 5, Magnus Langeland, Henning Limstrand, Magnus Gullerud 2, Gøran Søgard Johannessen 8, Simen Lyse 6(4), Erlend Johnsen 1.
Toppscorer Kielce:Szyman Sicko 6
Utvisninger; Kolstad: 4 x 2 min.  – Kielce: 3 x 2 min. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball