Dujshebaev: «Bergerud den store forskjellen» – Kolstad

Dujshebaev: «Bergerud den store forskjellen»

I Kolstad Arena onsdag kveld; Kielce-troppen til trening med sin legendariske trener, Talant Dujshebaev, i spissen. Før treningen svarte han velvillig på en håndfull spørsmål fra meg, først om hvor overrasket han var over Kolstads klare borteseier mot Pelister: 

– Jeg tenker at det ikke er normalt i en slik kamp når målvakten, Bergerud, har praktisk talt 50 prosent redninger. Det var rett og slett «amazing» hva han presterte i denne kampen. Det ga laget helt fra starten mulighet til å tro på seg selv, til å stå veldig godt i forsvar og kjøre på i angrep. Jeg kan bare si gratulere til Kolstad, gratulere til alle, men Bergerud var den store forskjellen – etter min mening. Spektakulært! 

Talant Dujshebaev med sine to sønner før treningen i Kolstad Arena; høyreback Alex (t.v.) og venstre bakspiller Daniel


Kielce tapte altså på hjemmebane(!) mot Aalborg i den første runden. Jeg spurte om det var en ekstra motivasjonskilde til morgendagens kamp mot Kolstad: 

– Enhver kamp er en mulighet for oss til å vise for oss selv hva vi er i stand til å prestere. Nå har vi skadeproblemer med våre faste målvakter, Andreas Wolff ikke minst. Vi har to veldig unge målvakter, men det er ikke noe problem for oss; vi vil kjempe, vi vil vinne hver kamp vi spiller uansett. Vi har respekt for våre motstandere, for Aalborg, for Kolstad og for alle lag som spiller Champions League. 

I kampen mot Aalborg var det ingen tvil om at Dujshebaev savnet sin førstemålvakt, tyske Andreas Wolff. Han er skadet, men når er han tilbake i aksjon, lurte jeg på: 

– Om tre uker skulle han være klar til å spille, og så trenger har et par uker til å komme i form. Etter seks uker uten trening, er det nødvendig med to-tre uker på å komme i form, ikke i sin beste form, men i god form. Så rundt 20. oktober burde Wolff være klar. 

For et drøyt år siden spilte Kielce Champions League mot Elverum. Talant-laget vant begge kampene, men med knapp margin, spesielt på bortebane – 27-26. Venter Kielce-treneren jevn kamp også denne gangen på en norsk bortebane? 

– Selvsagt! For oss er det en god mulighet å spille mot et så godt lag som Kolstad. For oss er det gode nyheter om vi klarer å spille godt over 60 minutter og få et jevnt resultat i morgen, sa én av håndball-verdens største legender – både som spiller og trener.  

TEKST og FOTO:Tore Sæther / Kolstad Håndball