– Kielce – det klart beste laget vi har møtt – Kolstad

– Kielce – det klart beste laget vi har møtt

– Om Kielce er det beste laget vi nå står overfor? Ett hundre prosent sikkert! Vi har aldri vært i nærheten av å spille mot en slik motstander. 

Det sier Stian Gomo før torsdagens Champions League-fest i Trondheim Spektrum mot det polske mesterlaget. Og Stian er klar til å møte et mannskap som er mektig god både offensivt og defensivt: 

Trenerparet Gomo og Berge har hatt mye å gruble på og diskutere før møtet med Kielce, ett av verdens aller beste lag.


– I angrep er det mye to og to-spill, og de er også veldig flinke til å bruke linjespillerne. Det siste er ikke så rart når de i franske Nicolas Tournat og hviterussiske Artsem Karalek har verdens beste strekpar. Karalek er etter min mening verdens best «strek». 

– Og defensivt, med Dujshebaev og hans spanske fortid både som spiller og trener, da blir det vel mye spansk også i forsvarsspillet – mye variasjon, mye offensivt… 

– Ja, de varierer mye, mange offensive varianter, mange gode individuelle prestasjoner. Og så har de kantspillere som er veldig gode og som kan bekle 2er-rolle. Ja, og så er det masse muskler. Det skal være sikkert. I det hele tatt, det er mye å ta hensyn til, er Stian veldig klar over. 

– Hvor mye har dere video-studert Kielce? 

– Vi har sett nøye på både åpningskampen mot Aalberg, som de altså tapte, og de to kampene i Final4, mot PSG (ettmålsseier) og finalen mot Magdeburg (ettmålstap). 

Og ved å studere dette, som mange gjerne kaller verdens beste klubblag, hvilke tanker gjør du deg i tillegg til den profesjonelle studering av spill og spillere? 

– Det er både mektig, kult, lærerikt og spennende. Og så føler jeg stor respekt på hva Dujshebaev og hans mannskap har fått til. 

– Sigvaldi mente i et intervju jeg gjorde med ham for noen dager siden at Kolstad tross dette har rundt 35 prosent sjanse til å vinne i Trondheim Spektrum. Hva sier du? 

– Jeg synes det høres greit ut. Men skal vi vinne, må vi i tillegg til å spille en ekstremt god kamp, ha marginene på vår side og også ha litt flaks. Likevel, det er absolutt ingen tvil om at Kielce er storfavoritt. 

TEKST OG FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball