Skuffende og overraskende dårlig – Kolstad
Trondheim November 15: Seriekamp i REMA 1000 ligaen mellom Kolstad - Runar. (Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Skuffende og overraskende dårlig

Hvem hadde trodd at Kolstad skulle stå med tre tapte poeng etter fire seriekamper? Hvem skulle trodd at vi skulle tape med seks mål mot et skaderammet Runar, og slippe inn 36 mål? Svaret på begge spørsmål vil jeg tro; svært få!

Kampen i Runarhallen i kveld begynte egentlig ganske ok. De første ti minuttene førte vi, men etter rundt halvspilt førsteomgang var manglene så store at Stian og Christian så seg nødt til å snakke ett minutt med spillerne – time out  – og det på stillingen 11-8 til hjemmelaget. Men det hjalp lite eller ingenting. Da ytterligere ni-ti minutter var spilt lå vi under med 12-18, og det mot et Runar-lag som altså måtte klare seg uten sentrale spillere som Christoffer Rambo og Martin Lindell.

Vi var lekk som en sil, sa Christian Berge.

Runar-lagleder Bård Tonning innrømmet til TV2 etter de første 30 minuttene på ledelse 18-14 at han måtte klype seg mer enn i armen for å skjønne hva som var i ferd med å skje.

Jeg også, både før og etter pausen, fordi vi «var lekk som en sil» med «hull over alt» som Sander og Christian beskrev det da sensasjonen i Runarhallen var et faktum. Og Sander sa videre til TV2: «Vi kan unnskylde oss med mye, men det skal vi altså ikke gjøre. Vi må konstatere at Runar var bedre enn oss, de var mer mentalt til stede enn det vi var.» –

Vi henger ikke sammen. Vi opptrer ikke som et lag, og det er utfordrende. Det er viktig å være til stede – i hver kamp, i hvert minutt, fulgte trener Christian opp.

Det er fristende å sitere Vømmøl Spellmannslag sin klassiker fra 1975: D e itjnå som kjem tå sæ sjøl.

Time out på 8-11 – det er i ferd med å gå utforbakke…

Så er det altså et faktum at vi for tre dager siden tapte med bare to for et av verdens beste lag, Kielce, mens vi mot Runar – all respekt for deres prestasjon – taper med seks, 30-36. Å slippe inn så mange mål er heldigvis ikke vanlig kost. Forrige sesong gjorde vi ikke det. For to sesonger siden skjedde det tre ganger, mot Elverum og to ganger mot Nærbø – i én av Nærbø-kampene scoret vi også 36…

Midt inne i det skuffende resultatet var det absolutt ting på pluss-siden:

* Henrik Ibsen ble kastet inn i målet etter et par og 20 minutter etter at Torbjørn ikke hadde vært nær sitt toppnivå. 19-åringen slapp inn tre og reddet tre – altså 50%.
* Vi satte inn alle tre syvmetere – Sigvaldi 2 og Simen 1.
* De første ti minuttene etter pause brukte vi til å komme nesten helt a jour – til 22-23.

Sander vår beste i kveld; ni scoringer på 14 skudd og i tillegg fire assist.

Men så begynte vi å bomme på gode sjanser igjen, og Runar sitt 7 mot 6-spill i nesten hele andreomgangen, det klarte vi ikke å håndtere defensivt, selv om vi scoret noen i tomt mål, men da fra avkast ikke etter godt forsvarsspill. Å forsvare oss godt i 7 mot 6, der har vi skikkelig trøbbel. Og neste søndag får vi besøk av Kristiansand…