Gladmelding fra Zagreb – Kolstad

Gladmelding fra Zagreb

Etter noen dager med sykdom og elendighet, en riktig gladmelding fra Kolstad-leiren i Zagreb og Stian Gomo: 

– Alle 16 spillere som er med hit er friske og raske, og det betyr også at Magnus Abelvik Rød er klarert for kamp. Kolstad-troppen dro direkte fra Runar og Sandefjord til den kroatiske hovedstaden.  

– Tirsdag trente vi bare lett for å få reisen ut av kroppen. På kvelden spiste vi et bedre måltid på en restaurant vi hadde fått anbefalt av en kroat. I går var det klart for video og en halltrening, hvor vi drillet både offensive og defensive detaljer i tillegg til at vi hadde litt skudd-trening.

Onsdagens trening foregikk ikke i kamphallen (Arena Zagreb), men siste trening før kampen skal foregå i den store arenaen. 

Kolstad-troppen har som vanlig forberedt seg til kamp med video-studier: 

– Vi har studert begge de to første Champions League-kampene til Zagreb – hjemme mot Kiel og borte mot PSG – og en treningskamp mot Pelister. 

– Og det viste…? 

– At vi også i dagens kamp får masser av fysikk å bryne oss på. Zagreb har også spillere med meget gode basisferdigheter og er smarte spillere. Interessant var det å se at de satset forskjellig i kampene mot Kiel og PSG; mot tyskerne mest duellspill, mot det franske laget veldig mye krysningsspill. 

– Og våre sjanser til å ta poeng? 

– De er der, men vi må absolutt være til stede og svare opp deres fysikk og tempo. 

Zeljko Tomac mener dere må være forberedt på 5-1-forsvar med rutinerte Timur Dibirov i spiss – mot Sander… 

– Det vil i så fall være fordel oss når vi har så gode duellspillere som Gabriel og Gøran, sier en optimistisk Stian Gomo. 

PS!
Kampen kan sees på handball-kanalen.tv – som er en streame-tjeneste du må betale for.

 TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball