Skjøt Zagreb-keeper til verdensklasse – Kolstad

Skjøt Zagreb-keeper til verdensklasse

Dette var kampen vi skulle, eller burde, eller skulle kunne vinne; borte mot Zagreb. I stedet ble det en sørgelig affære – 11-målstap – og hvor vi skjøt Zagreb-keeper Mandic til verdensklasse-høyde. Uttellingsprosent, 51 for oss, 76 for Zagreb.

Den 21-årige kroaten brukte alle sin 204 centimeter, og enda flere fortrinn, til å redde 18(!) skudd, en redningsprosent på 44. Vår duo – Torbjørn sto mest – endte opp til sammen med 14 %.
Målvaktkampen avgjør ofte når jevngode lag møtes. I Arena Zagreb var det klasseforskjell fra bakerst til fremst. Så skal det absolutt nevnes at Torbjørn reddet to syvmetere. Bra!

Kveldens kamp var ekkelt lik oppgjøret mot Kielce – i slutten på førsteomgangen. Da knapt 18 minutter var spilt, sendte Adrian en presis flyverpasning til Sander, som satte ballen like presist, til 10-9 ledelse.
Men resten av omgangen var katastrofe. Vi fikk rett og slett ikke taket på Mandic. Vi gjorde tekniske feil, og det gikk ca. 22 (!) minutter før vi laget mål nummer 11, og da hadde Zagreb brukt minuttene å score 10!

Derfra og inn var det jevnt, selv om det er mager trøst etter en kamp som dette.

Så var det  noen lyspunkt, heldigvis. Det er all grunn til å gi kaptein Sigvaldi klapp på skulderen for hans presisjon fra syvmeteren. Han satte alle våre syv straffekast og scoret i tillegg fire.
Sander S. kom også veldig godt i gang, men var blek i andreomgangen.
At vi ikke gjorde mer enn åtte tekniske feil, er også godkjent på dette nivået.
Hva som ikke var bra, var forflytninger og taklings-treff i forsvar. Zagreb-spillerne tråklet seg gjennom og skjøt presist utenfra.
Det spede forsøket på å snu kampen med 7 mot 6-spill var slett ikke vellykket.

Stian Gomo hadde følgende momenter kort tid etter kampslutt:

– Vi føler vi prøvde å reise oss etter den dårlige kampen mot Runar. Kanskje prøvde vi litt for mye, ble for analytiske og usikre på hverandre. Det er ingen grunn til å legge skjul på at dette var en svak prestasjon, men det manglet ikke på viljen til å gjøre det langt bedre enn dette.

Og så noterer jeg med stor tilfredshet at Magnus Abelvik Rød er i spill igjen. Foreløpig forsiktig matchet og i forsvar. Mer på banen mot Kristiansand på søndag…